Špenátová polévka s tipinambury zpět

Ingredience:
topinambur500 gčerstvý baby špenát150 gcibule1/2 ks
sušený česnek2 lžičkyrůžová sůl1 lžičkavoda dle potřeby
mléko (nemusí být)150 mlmáslo2 lžíce
topinambur 500 g, čerstvý baby špenát 150 g, cibule 1/2 ks, sušený česnek 2 lžičky, růžová sůl 1 lžička, voda dle potřeby, mléko (nemusí být) 150 ml, máslo 2 lžíce

Příprava

Kamarád pěstuje topinambury a obdaroval nás plnou taškou. Vzhledem k tomu, jak moc jsou zdravé, rozhodla jsem se této vzhledově "podezřelé" potravině dát šanci. A v polévce krásně vynikla jejich (a)typická chuť.

Na másle zpěníme cibuli a přidáme očištěné a pokrájené topinambury a špenát. Chvíli restujeme, než špenát zavadne. Přendáme do hrnce, zalijeme vodou, aby byla směs ponořená, okořeníme a vaříme doměkka. Polévku rozmixujeme (část topinamburu můžete před mixováním odebrat na ozdobu) a můžeme zjemnit mlékem.

2017-08-11 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI