Zeleninová polévka s kapáním zpět

Ingredience:
mrkev2 kskedlubna1 ksceler1 menší kousek
pórek1 menší kousekmražený hrášek1 šálekmáslo2 lžíce
sůl špetka
Na kapání:
vejce1 kspolohrubá mouka2 lžícesůl špetka
muškátový oříšek špetkavoda1 lžička
mrkev 2 ks, kedlubna 1 ks, celer 1 menší kousek, pórek 1 menší kousek, mražený hrášek 1 šálek, máslo 2 lžíce, sůl špetka, vejce 1 ks, polohrubá mouka 2 lžíce, sůl špetka, muškátový oříšek špetka, voda 1 lžička

Příprava

Kdo má zeleninové polévky rád, musí ho tento recept potěšit. Takové polévky milují i děti, proto zeleninový bujón přidávat nemusíte. Máte-li po ruce čerstvé bylinky, bude polévka úplně dokonalá.

Na rozehřátém másle osmahneme všechnu zeleninu /vyjma hrášku/, kterou si nakrájíme na libovolné tvary.
Restujeme 5 minut, pak zalejeme vodou, osolíme a vaříme doměkka. Kdo není nepřítelem bujonů, může pro zvýraznění chuti přidat gelový zeleninový bujón.
Kapání:
Do hrníčku rozklepneme vejce, opatrně osolíme, strouhneme muškátový oříšek, přidáme mouku, vodu a vidličkou vymícháme spíše řidší těstíčko. To pak pramínkem přiléváme do vroucí polévky a vidličkou rozmícháme. Udělá to jakoby takové "cucky".
Polévku dochutíme a na závěr přidáme mražený hrášek. Pokud máme, přidáme nasekané bylinky /pažitka, libeček, petrřelka.../

Doboru chuť!

2015-03-12 Polévky

Poznámka

Na polévku přidejte asi litr vody. Dle množství zeleniny či toho, jestli do polévky přidáte nějaký ten bujón.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI