Ingredience: | |||||
máslo | 100 g | vejce | 1 ks | pohanková mouka | 150 g |
rýžová mouka | 50 g | drcená lněná semínka | 2 lžíce | voda | 2 lžíce |
růžvá sůl | špetka | brokolice | 5 růžiček | filet z pstruha lososovitého | 100 g |
filet z tresky tmavé | 100 g | smetana na šlehání | 200 ml | vejce | 3 ks |
eidam nastrouhaný najemno | 80 g | růžová sůl | dle chuti | koření na ryby | dle chuti |
Můj první pokus o quiche. Těsto je bohužel tvrdší, to musím ještě vychytat.
Z másla, vejce, mouky, lněných semínek, soli a vody vypracujeme tužší těsto, které vtlačíme do vymazané rozevírací formy na dno i stěny (použila jsem průměr 18cm). Dno propícháme vidličkou.
Brokolici uvaříme na skus v páře, ryby pokrájíme na větší kousky a posypeme kořením. Vše střídavě poklademe na korpus.
Smetanu rozmícháme s vejci, špetkou soli a sýrem a zalijeme brokolici s rybami.
Pečeme na 190st cca 40-45min. Necháme vychladnout.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI