Černý Kuba zpět

Ingredience:
ječné kroupy300 gsušené houby (stročky) hrstcibule1 ks
česnek3 stroužkyvepřové sádlo3 lžícesůl špetka
pepř špetkamajoránka hrstkadrcený kmín špetka
bujón zeleninový (gel)1 kostka
ječné kroupy 300 g, sušené houby (stročky) hrst, cibule 1 ks, česnek 3 stroužky, vepřové sádlo 3 lžíce, sůl špetka, pepř špetka, majoránka hrstka, drcený kmín špetka, bujón zeleninový (gel) 1 kostka

Příprava

Receptů na kroupového Kubu jsou spousty. Staročeský recept, který má tradici a neodmyslitelně k němu patří vepřové sádlo. To dá tomuto jídlu pravou chuť a aroma.

Houby namočíme (klidně přes noc) do studené vody a pak v nové osolené vodě uvaříme doměkka. Kroupy propláchneme v sítku a dáme vařit do vody, do které přidáme gelový bujon. Kroupy uvaříme na skus, což je přobližně 20 - 30 minut. Pak necháme v sítku okapat.
Na lžíci sádla si dorůžova osmažíme na kostičky pokrájenou cibuli. Pekáček vymažeme lžící sádla, přidáme uvařené kroupy a houby, přidáme utřený česnek, kmín, pepř a v dlaních podrcenou majoránku. Podle potřeby dosolíme a všechno důkladně promícháme. Nahoru přidáme vločky sádla.
Pečeme v troubě na 180 °C 20 až 30 minut.

2014-11-11 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Náklady

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI