Fazolová pomazánka s rajčaty, kapií, cibulí a kešu ořechy zpět

Ingredience:
červené fazole adzuki150 gčervená paprika - kapie1/4 ksbílá cibule1/2 ks
cherry rajčata12 kskešu ořechy5 lžicČeské Ghíčko bio dle potřeby
sůl dle chutipepř dle chutičesnek dle chuti
bylinky dle chutivoda dle potřeby
červené fazole adzuki 150 g, červená paprika - kapie 1/4 ks, bílá cibule 1/2 ks, cherry rajčata 12 ks, kešu ořechy 5 lžic, České Ghíčko bio dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, česnek dle chuti, bylinky dle chuti, voda dle potřeby

Příprava

Další pomazánka, která se stává právoplatně pyšným favoritem. Tuto pomazánku jsem připravovala na oslavu jmenin. Několikrát jsem ji na pečivo musela přimazat, pochopitelně s velkou radostí. Sice jsem ji měla v plánu na druhý den na svačinu, ale bohužel nebo tedy bylo mi ctí, že se po ni zaprášilo a nezbylo ani na oblíznutí lžičky. Pomazánka, která stojí za ochutnání a samotnou přípravu.

Červené fazole přecedíme, necháme vychladnout. Vychladlé fazole vložíme do sekáčku, přidáme pokrájenou červenou papriku, rajčata, cibuli a tuk. Pokud si chceme vychutnat kousky cibule, přidáme ji až později najemno posekanou a jen do pomazánky vmícháme. Vše společně rozmixujeme, přidáme dle potřeby namleté kešu ořechy, které nám pomazánku zahustí. Záleží na množství přidané zeleniny, případně nepřidávejte šťávu z rajčat, kterou rajčata při krájení pustí. Přidáním kešu ořechů získá pomazánka na jemnosti. Je dobré několikrát za sebou pomazánku v časovém rozestupu rozmixovat tyčovým mixérem. Kešu ořechy postupně nasají přebytečné tekutiny a povede se je tak vyšlehat dohladka. Pro dospělé můžeme přidat pepř, rovněž lze využít místo čerstvých rajčat rajčata sušená, následně již jen pomazánku dosolíme dle vlastní chuti.

Namažeme na oblíbené pečivo a vychutnáme si tu dobrotu, ideálně s nakládanou zeleninou.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


2017-03-30 Předkrmy

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte přibližně 400g pomazánky, záleží na velikosti přidané zeleniny, lépe přidávat zeleninu postupně a to hlavně rajčata a papriku, aby nedošlo k přílišnému naředění.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI