Grissini (italské tyčinky) zpět

Ingredience:
vlažná voda200 mlčerstvé droždí20 g (1/2 kostky)cukr1 lžička
hladká mouka nebo jemná špaldová400 golivový olej2 lžícesůl (do těsta)cca 2 - 3 lžičky
hrubá sůl, kmín na posypání
vlažná voda 200 ml, čerstvé droždí 20 g (1/2 kostky), cukr 1 lžička, hladká mouka nebo jemná špaldová 400 g, olivový olej 2 lžíce, sůl (do těsta) cca 2 - 3 lžičky, hrubá sůl, kmín na posypání

Příprava

Je víkend - tak proč si neudělat "chrumkavé" italské tyčinky. 
Já využívám k jogurtovým dipíkům, doplněk zeleninových salátů, krémových polévek a nebo pro návštěvy k vínečku.

Droždí rozdrobíme do vlažné vody, přidáme cukr a lžíci mouky, necháme vzejít kvásek. V míse ho pak přidáme k mouce, soli a olivovému oleji. Pokud chceme, tak v téhle chvíli přidáme i doplňující ingredience, například pokrájené olivy a sušená rajčata. Vypracujeme hladké těsto a dáme ho kynout. Asi po hodině zdvojnásobí svou velikost a je připravené ke zpracování. Vyklopíme ho na vál a lehce rozválíme. Rozkrájíme na jednotlivé kousky a dotvarujeme tyčky, které přeneseme na plech s pečícím papírem, pokapaný olivovým olejem. Ještě je posypeme hrubou solí a necháme 30 minut kynout. Troubu vyhřejeme na 200°C. Tyčky pečeme 20-30 minut do zlatova.

2016-10-17 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
30
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI