Mini lasagne z muffinové formy zpět

Těsto:
hladká mouka300 gvajíčka2 ksvoda2 skořápky
Sugo (rajčatová omáčka):
rajčatový protlak200 mlmalá cibulka1 kstřtinový cukr2 lžičky
oregano dle chutičervená paprika nakrájená na malé kousky dle potřeby
Muffinové lasagne:
těsto rajčatové sugo ricotta1 balení
mozzarella dle potřeby
hladká mouka 300 g, vajíčka 2 ks, voda 2 skořápky, rajčatový protlak 200 ml, malá cibulka 1 ks, třtinový cukr 2 lžičky, oregano dle chuti, červená paprika nakrájená na malé kousky dle potřeby, těsto , rajčatové sugo , ricotta 1 balení, mozzarella dle potřeby

Příprava

Někdy je potřeba děti trochu pobavit! Klasické lasagne by pro ně mohly být poněkud nudné, takže nejlepší bude je trochu ozvláštnit. Na internetu jsem našla podobný recept, který mě okamžitě inspiroval k tomu dětem naservírovat tyhle košíčky. Navíc vyvalování těsta na základ bude pro děti úžasná zábava, zatím co si můžete popovídat o tom, jak se vlastně domácí těstoviny vyrábí a v čem sou lepší než ty co koupíte v obchodě. Hurá do toho!

Těsto:  

  1. Všechny suroviny – ideálně v robotu smíchejte dohromady. Těsto musí být kompaktní úplně nelepivé. Přikryjte utěrkou a nechte asi 15 minut odpočinout.
  2. Po chvilce sundejte utěrku a začněte válet těsto. Můžete válet pomocí válečku nebo použít strojek na těstoviny. S ním bude všechno rychlejší.
  3. Proužky stačí tak silné aby se pohodlně daly křížem vyložit formičky na muffiny (viz. obrázek). Ty si ale nezapomeňte předem trochu pomazat olivovým olejem.

Sugo:   

  1. Vyberte si vyšší rendlíček a rozehřejte v něm olivový olej. Pak na něm trochu opečte cibulku. Jakmile zpění a změkne, zalijte ji rajčatovým protlakem.
  2. Nechte chvíli probublat a přidejte třtinový cukr, oregano a na malé kousky nakrájenou papriku.
  3. Ještě nechte proubublat pár minut, směs trochu zhoustne a chutě se propojí.

Muffinové lasagne:

  1. Teď už jen vše poskládat dohromady. Nejdříve si vymažte muffinkové formy olivovým olejem a vyložte čerstvým těstem.
  2. Rozpalte troubu na vysokou teplotu ( 200 stupňů nebo na program gratinované pokrmy)
  3. Do každého “muffinkového hnízdečka” dejte lžíci nebo dvě rajčatového suga.
  4. Na rajčatové sugo dejte ricottu.
  5. Pak zase lžíci račatové omáčky, kterou posypete natrhanou mozzarellou.
  6. A šup do trouby thruba na 10 minut, ale hlídejte, okraje těsta můžou být hnědé, ale rozhodně ne spálené 
  7. Dobrou chuť!
2015-07-22 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI