Můj neoblíbenější cibulový koláč zpět

Ingredience na těsto:
chlebová mouka100 gcelozrnná mouka40 gmáslo80 g
studená voda0,4 dclsezamová semínka3 lžíce
Náplň:
červená cibule4 ksbílá cibule2 ksmáslo40 g
vejce2 kstřtinový cukr4 lžícesůl1 špetka
pepř1 špetkazakysaná smetana200 gsmetana ke šlehání200 g
sýr ementál200 g
chlebová mouka 100 g, celozrnná mouka 40 g, máslo 80 g, studená voda 0,4 dcl, sezamová semínka 3 lžíce, červená cibule 4 ks, bílá cibule 2 ks, máslo 40 g, vejce 2 ks, třtinový cukr 4 lžíce, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka, zakysaná smetana 200 g, smetana ke šlehání 200 g, sýr ementál 200 g

Příprava

Neznám jiné jídlo, než je cibulový koláč, které bych si s chutí dala k snídani, svačině, obědu i večeři aniž by mi to přišlo divné! Tenhle je navíc z křehkého sezamového těsta, pokrytého zkaramelizovanou červenou cibulkou, zasypanou ementálem - prostě grandiózní kombinace. A pokud se Vám zdá, že ta fotka není úplně nic moc - tak mi věřte, že u takto dokonalé záležitosti mě lepší food styling prostě nenapadl, chuť zakousnout se do něj naprosto ochromila mé fotografické schopnosti!

Nejprve si připravíme těsto. Máslo rozpustíme a vlijeme ho do mouky, spojíme, až se nám vytvoří hrudky, zalijeme je studenou vodou a po přidání sezamu a zhruba lžičky soli vypracujeme těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme odležet v lednici alespoň hodinu.
 
Mezitím si připravíme náplň do koláče. Cibule nakrájíme na proužky a osmažíme je na másle, když se začnou vybarvovat, posypeme je cukrem, aby zkaramelizovaly. Posolíme, opepříme a dáme stranou.
 
Nyní si vypracujeme zálivku. Nastrouháme si nahrubo ementál, přidáme k němu dvě vajíčka, obě smetany, osolíme, opepříme a zamícháme vše dohromady.
 
Troubu si předehřejeme na 170 stupňů.
 
Vyválíme si těsto, vyložíme jím formu, napovrchu ho několikrát propíchneme vidličkou a dáme ho na 10 minut do trouby. Po deseti minutách ho vyndáme, pokryjeme ho cibulí a zalijeme zálivkou.
 
Pečeme na 170 stupňů zhruba 30 minut.
 
Podáváme, až vychladne (jinak ho nenakrájíte). Poté ho vždy ohřeji v mikrovlnné troubě a je to prostě lahoda!
2015-09-02 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlapředkrmy
Receptvegetariánský recept
Složitost receptustřední
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI