Paštika z kuřecích jater zpět

Do formy velikosti srnčího hřbetu:
kuřecí játra800 gmáslo100 gstřední cibule1 ks
česnek1 stroužekčerstvý tymián2 snítkybílé portské víno100 ml
sůl špetkapepř špetka
kuřecí játra 800 g, máslo 100 g, střední cibule 1 ks, česnek 1 stroužek, čerstvý tymián 2 snítky, bílé portské víno 100 ml, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Domácí paštika z opečených jater....

Cibuli a česnek nakrájíme najemno a orestujeme na másle mírně dozlatova, přidáme tymián, očištěná kuřecí játra a dobře propečeme, zakápneme portským a necháme zchladnout.

Játra dobře rozmixujeme, vložíme do formy (opět můžete vyložit fólií), sklepneme, zakryjeme fólií nebo alobalem a zatížíme (podle tvaru nádoby třeba litrem mléka) a necháme 24 hodin v lednici ztuhnout.

2014-02-13 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI