Pohanková pomazánka s lahůdkovým droždím zpět

Ingredience:
jemně strouhaný celer60 gjemně strouhaná mrkev60 gcibule1/2 ks
olej2 lžícelahůdkové droždí2 lžícepohankové vločky60 g
sušený medvědí česnek1 lžičkmáslo3 lžícekudrnka hrst
růžová sůl špetka
jemně strouhaný celer 60 g, jemně strouhaná mrkev 60 g, cibule 1/2 ks, olej 2 lžíce, lahůdkové droždí 2 lžíce, pohankové vločky 60 g, sušený medvědí česnek 1 lžičk, máslo 3 lžíce, kudrnka hrst, růžová sůl špetka

Příprava

Recept na tuto skvělou pomazánku jsem pod názvem falešná škvarková objevila na blogu Lady Kovářové Simply food a zachutnala nejen nám, ale i návštěvě. Dnes jsem ji připravila pro dětskou "párty", tak uvidíme, jestli obstojí i u dětí našich známých.

Pokrájenou cibuli restujeme spolu s mrkví a celerem na oleji do změknutí. Dle potřeby můžeme podlít trošičkou vody, aby se zelenina nepřipalovala. 
Mezitím si vločky zalijeme horkou vodou, přikryjeme a necháme asi 5-10min nabobtnat.
V mixéru pak ušleháme zeleninovou směs, nasáklé vločky, lahůdkové droždí, bylinky, koření a máslo dohladka. Pomazánku dáme odpočinout na chvíli do lednice.

2016-04-15 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI