Restované bramborové kostky s čočkou, čerstvou paprikou a sušenými rajčaty zpět

Ingredience:
brambora1 kscibulka1 ksvařená čočka/v nálevu1 hrstka
čerstvý rozmarýn1 špetkačerstvé oregáno1 špetkasušená rajčata1 hrstka
paprika bílá1 kssůl1 špetkapepř1 špetka
rukola1 hrstka
brambora 1 ks, cibulka 1 ks, vařená čočka/v nálevu 1 hrstka, čerstvý rozmarýn 1 špetka, čerstvé oregáno 1 špetka, sušená rajčata 1 hrstka, paprika bílá 1 ks, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka, rukola 1 hrstka

Příprava

Tento recept patří opět k těm rychlejším, snadným a krásně barevným. Doufám, že si pochutnáte, tak jako já.

Na pánvičce s trochou oleje začnu restovat větší bramboru na drobné kostky. Chvíli dusím přiklopené, aby brambora rychleji změkla. Poté kostky nahrnu ke straně a vytvořím na pánvičce místo na orestování cibulky.
Přidám čočku (ze slaného nálevu nebo již uvařenou), bylinky (rozmarýn, oregano), osolím. Dorestováno.
Nakonec přidám kousky sušených rajčat, jednu papriku pokrájenou na kostičky (ideálně „bílou“ slovenskou), případně dokořením.
Servíruji s listy rukoly. Pokud máte možnost, nezapomeňte na čerstvé bylinky. 

2015-09-02 Předkrmy

Poznámka

Ano, sušená rajčata (hlavně ta naložená v olivovém oleji) patří spíše k nákladnějším ingrediencím. Ale stojí za to s nimi do receptů experimentovat. Sama si je dopřávám jednou za čas jako takový malý příjemný luxus, který mi pak v ledničce nějakou chvíli vydrží. Sušených rajčat stačí jen trocha a dokáží jídlo úžasně zpestřit.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI