Ingredience: | |||||
brambora | 1 ks | cibulka | 1 ks | vařená čočka/v nálevu | 1 hrstka |
čerstvý rozmarýn | 1 špetka | čerstvé oregáno | 1 špetka | sušená rajčata | 1 hrstka |
paprika bílá | 1 ks | sůl | 1 špetka | pepř | 1 špetka |
rukola | 1 hrstka |
Tento recept patří opět k těm rychlejším, snadným a krásně barevným. Doufám, že si pochutnáte, tak jako já.
Na pánvičce s trochou oleje začnu restovat větší bramboru na drobné kostky. Chvíli dusím přiklopené, aby brambora rychleji změkla. Poté kostky nahrnu ke straně a vytvořím na pánvičce místo na orestování cibulky.
Přidám čočku (ze slaného nálevu nebo již uvařenou), bylinky (rozmarýn, oregano), osolím. Dorestováno.
Nakonec přidám kousky sušených rajčat, jednu papriku pokrájenou na kostičky (ideálně „bílou“ slovenskou), případně dokořením.
Servíruji s listy rukoly. Pokud máte možnost, nezapomeňte na čerstvé bylinky.
Ano, sušená rajčata (hlavně ta naložená v olivovém oleji) patří spíše k nákladnějším ingrediencím. Ale stojí za to s nimi do receptů experimentovat. Sama si je dopřávám jednou za čas jako takový malý příjemný luxus, který mi pak v ledničce nějakou chvíli vydrží. Sušených rajčat stačí jen trocha a dokáží jídlo úžasně zpestřit.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI