Škvarkové pagáče z domácí pekárny zpět

Ingredience:
hladká mouka250 gpolohrubá mouka250 gdroždí1 kostka (42 g)
mléko180 mlvejce a ještě jedno na potření1 ksrozpuštěné sádlo50 g
sůl1 lžičkacukr0,5 lžičkymleté škvarky250 g
hrubozrnná sůl dle chutikmín dle chuti
hladká mouka 250 g, polohrubá mouka 250 g, droždí 1 kostka (42 g), mléko 180 ml, vejce a ještě jedno na potření 1 ks, rozpuštěné sádlo 50 g, sůl 1 lžička, cukr 0,5 lžičky, mleté škvarky 250 g, hrubozrnná sůl dle chuti, kmín dle chuti

Příprava

Díky domácí pekárně budete mít ulehčenou práci....

Do pekárny dáme napřed tekuté a pak sypké suroviny. Doprostřed rozdrobíme droždí a zapneme program Těsto. Necháme vymíchat i vykynout. Mezitím si pomeleme najemno škvarky.
Vykynuté těsto přendáme na vál a vyválíme, co to jde. Do dvou třetin těsta rozetřeme škvarkovou hmotu, přehrneme zbývajícím suchým těstem, pak zase tu část se škvarkami přehneme na tu druhou část. Pak přehrneme horní okraj ke středu, to samé uděláme se spodním okrajem, takže nám vlastně vznikne takový balíček. Tem pak zase opatrně rozválíme a skleničkou omoučenou v mouce vykrajujeme kolečka. Přendáme je na plech vystlaný pečícím papírem, pomašlujeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubou solí a kmínem. Pečeme cca 20 minut v troubě při teplotě 180 °C.

2014-09-16 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI