Tataráček z lososa zpět

Tataráček:
čerstvý losos bez kůže200 gplátky uzeného lososa100 grajčata250 g
Zálivka
čerstvě vymačkaná šťáva z citronů2 ksolivový olej3 lžícedijonská hořčice1 lžíce
kopr snítkanaťová cibulka1 ksčerstvě nahrubo mletý pepř špetka
sůl špetka
čerstvý losos bez kůže 200 g, plátky uzeného lososa 100 g, rajčata 250 g, čerstvě vymačkaná šťáva z citronů 2 ks, olivový olej 3 lžíce, dijonská hořčice 1 lžíce, kopr snítka, naťová cibulka 1 ks, čerstvě nahrubo mletý pepř špetka, sůl špetka

Příprava

Výborná souhra chutí....

Čerstvý lososový filet i uzené lososové plátky nakrájíme na drobné kostičky.
Rajčata oloupeme, zbavíme jadérek a taktéž překrájíme na kostičky.
Toto všechno dáme do misky, promícháme a odložíme do lednice.
Mezi tím si připravíme zálivku: do misky si dáme olivový olej, citronovou šťávu, hořčici, sůl, pepř a řádně prošleháme. Nakonec přidáme najemno nakrájenou cibulku a kopr.
Zálivkou přelijeme tataráček a promícháme. Můžeme dosolit a připepřit.. dle chuti.
Necháme cca 30 min. v chladu odpočívat.
Podáváme na opečené bagetě. Tu si můžeme opéci nasucho v toustovači nebo na pánvi. Taky lze bagetky pokapat olivovým olejem a opéci v troubě s funkcí "gril".
Můžeme dozdobit kopečkem kysané smetany a snítkou kopru.

2014-01-16 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI