Tofu placky s čočkou a kukuřicí zpět

Ingredience na omeletu: hraška60 gvoda110 ml
olivového oleje1 lžícetofu nastrouhané najemno1 hrstčočka ve slaném nálevu1 hrst
kukuřice ve slaném nálevu1 hrstkasůl1 špetkaoregano1 špetka
Ingredience na omeletu: , hraška 60 g, voda 110 ml, olivového oleje 1 lžíce, tofu nastrouhané najemno 1 hrst, čočka ve slaném nálevu 1 hrst, kukuřice ve slaném nálevu 1 hrstka, sůl 1 špetka, oregano 1 špetka

Příprava

Recept jednoduchý, jídlo lahodné a výživné. Na snídani placky podávám na kváskovém chlebu se salátem a čerstvou zeleninou. Na oběd jsou perfektní s opékanými bramborami nebo třeba zeleninovým bulgurem. Skvělé jsou i do burgeru.

Základ placek tvoří směs hrašky (romíchaná ve vodě) a tofu.
Samotné placky tvořím tak, že na pánvičku nejprve dám kukuřici a čočku (ve velikosti budoucí placky), okořením, a na to rozprostřu směs hrašky a tofu. (Vlastně vytváříte takové malé „omeletky“.

Peču do zlatova (pár minut) a otočím. Hotovo.

2015-09-02 Předkrmy

Poznámka

Hrašku smícháte s vodou v ideálním poměru 1 : 1,8 (tj. 60 g hraška na 110 ml vody). Použít můžete hrašku "na zahušťování" (chuťově neutrální) nebo i tu "na obalování" (je již kořeněná).

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI