Ingredience na omeletu: | hraška | 60 g | voda | 110 ml | |
olivového oleje | 1 lžíce | tofu nastrouhané najemno | 1 hrst | čočka ve slaném nálevu | 1 hrst |
kukuřice ve slaném nálevu | 1 hrstka | sůl | 1 špetka | oregano | 1 špetka |
Recept jednoduchý, jídlo lahodné a výživné. Na snídani placky podávám na kváskovém chlebu se salátem a čerstvou zeleninou. Na oběd jsou perfektní s opékanými bramborami nebo třeba zeleninovým bulgurem. Skvělé jsou i do burgeru.
Základ placek tvoří směs hrašky (romíchaná ve vodě) a tofu.
Samotné placky tvořím tak, že na pánvičku nejprve dám kukuřici a čočku (ve velikosti budoucí placky), okořením, a na to rozprostřu směs hrašky a tofu. (Vlastně vytváříte takové malé „omeletky“.
Peču do zlatova (pár minut) a otočím. Hotovo.
Hrašku smícháte s vodou v ideálním poměru 1 : 1,8 (tj. 60 g hraška na 110 ml vody). Použít můžete hrašku "na zahušťování" (chuťově neutrální) nebo i tu "na obalování" (je již kořeněná).
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI