Trikolora s grilovanými rajčaty a česnekem zpět

Zelená:
rukola2 hrstiolivový olej2 lžícecitronová šťáva dle chuti
sůl špetkapepř špetka
Červená:
grilovaná rajčata zbavená slupky4 ksve slupce grilovaný česnek2 stroužkymalá grilovaná cibule1 ks
bazalka3 lístkyoregano pár lístkůsůl špetka
pepř špetkakrémové bílé balsamico (nebo o něco méně bílého vinného octa)1 - 2 lžičky
Bílá:
smetana ke šlehání (ušlehaná dotuha)150 mlsůl špetkabílý pepř špetka
rukola 2 hrsti, olivový olej 2 lžíce, citronová šťáva dle chuti, sůl špetka, pepř špetka, grilovaná rajčata zbavená slupky 4 ks, ve slupce grilovaný česnek 2 stroužky, malá grilovaná cibule 1 ks, bazalka 3 lístky, oregano pár lístků, sůl špetka, pepř špetka, krémové bílé balsamico (nebo o něco méně bílého vinného octa) 1 - 2 lžičky, smetana ke šlehání (ušlehaná dotuha) 150 ml, sůl špetka, bílý pepř špetka

Příprava

Tento barevný předkrm nejlépe chutná řádně vychlazený a doplněný opečenou houstičkou....

Zelená:
Suroviny na pesto rozmixujeme a případně dosolíme nebo dokyselíme.

Červená:
Rajčata i cibuli nadrobno nasekáme, přidáme k nim vymáčknutý česnek, sůl, pepř a nasekané bylinky a dochutíme bílým balsamikem.

Bílá:
Šlehačku smícháme se solí a bílým pepřem. Můžeme použít i čerstvý sýr s trochou neušlehané smetany.

Do skleniček vrstvíme nejprve rajčatovou směs, pak smetanu a nakonec rukolové pesto. Vychladíme a podáváme jako předkrm samotné nebo s opečenou ciabattou.

2014-10-15 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravygrilování
Příležitostgrilování
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI