Babiččina mramorová bábovka zpět

Ingredience:
vejce5 kscukr krupice ( 250ml)1 hrnekpolohrubá mouka2 hrnky
olej1/2 hrnkuteplá voda1/2 hrnkusůl1 špetka
kakao2-3 lžíce
vejce 5 ks, cukr krupice ( 250ml) 1 hrnek, polohrubá mouka 2 hrnky, olej 1/2 hrnku, teplá voda 1/2 hrnku, sůl 1 špetka, kakao 2-3 lžíce

Příprava

I obyčejná bábovka může být neobyčejná. Znáte takový ten pocit, kdy si vybavíte chuť babiččiny bábovky? Tak přesně ten jsem měla a ihned jsem začala listovat ve starém sešitku s recepty. Tato bábovka je vláčná a nadýchaná současně.

Nejprve si oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Loutky vyšleháme s cukrem do žluté pěny, do které postupně přidáváme mouku, olej a teplou vodu. Nyní opatrně ručně vmícháme do těsta připravený sníh z bílků.
Formu na bábovku si vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Hotové těsto rozdělíme na dva díly a do jednoho vmícháme kakao. Obě těsta střídavě dáváme do připravené formy pomocí lžíce, tak aby se nám vrstvy těsta hezky střídaly, což ve výsledném efektu vytvoří mramor bábovky. Pečeme zvolna při 180°C asi 45 minut – zdali je upečeno vyzkoušíme špejlí.

Hotovou bábovku vyndáme z trouby, položíme na ni talíř a překlopíme. Pokud bábovka nechce vyskočit z formy, položíme na formu namočenou utěrku ve studené vodě a chvilku počkáme, pak to již půjde samo.
2022-06-01 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI