Babiččiny kynuté lívanečky zpět

Ingredience:
mléko2 hrnkyhladká mouka (můžete i celozrnnou)1,5 hrnkučerstvé droždí1/2 balení
cukr1 lžícesůl špetkavejce1 ks
mléko 2 hrnky, hladká mouka (můžete i celozrnnou) 1,5 hrnku, čerstvé droždí 1/2 balení, cukr 1 lžíce, sůl špetka, vejce 1 ks

Příprava

Jedno z jídel, které mi vždycky stoprocentně připomenou dětství, jsou kynuté lívanečky. 

Ještě pokud jsou posypané skořicovým cukrem a k tomu čerstvé ovoce z babiččiny zahrady. O čerstvém ovoci si v zimě můžu nechat leda tak zdát, ale i to mražené z Lidlu poslouží dobře.

 

Mléko ohřejte zhruba na teplotu ruky a v míse smíchejte trochu mléka (tak pětinu hrnečku) s droždím a cukrem na kašičku. Ve zbytku mléka rozšlehejte vajíčko a spolu s moukou přidejte k droždí. Přidejte sůl, přikryjte a nechte tak 15 minut kynout. Opékejte na másle na rozpálené pánvičce.
Na závěr posypte skořicovým cukrem nebo podávejte s marmeládou a zakysanou smetanou.

2014-03-11 Dezerty

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI