Bábovka s jablky, ořechy a čokoládou zpět

Ingredience:
hladká špaldová mouka150 gprášek do pečiva2 lžícetřtinový cukr80 g
čokoláda na vaření60 gvlašské ořechy60 gstrouhaná jablka (2 malá)150 g
vejce - zvlášť žloutek a bílek3 kssůl špetkamléko100 ml
olej100 mlmáslo na vymazání formyhrubá mouka na vysypání formy
hladká špaldová mouka 150 g, prášek do pečiva 2 lžíce, třtinový cukr 80 g, čokoláda na vaření 60 g, vlašské ořechy 60 g, strouhaná jablka (2 malá) 150 g, vejce - zvlášť žloutek a bílek 3 ks, sůl špetka, mléko 100 ml, olej 100 ml, máslo na vymazání formy, hrubá mouka na vysypání formy

Příprava

Když postavíte doprostřed stolu bábovku, musíte uznat, že i když se bábovka zdá jako obyčejný moučník, působí slavnostně a krásně. Tahle je díky jablíčkům vláčná a plná ořechů a čokolády. 

Jablka oloupejte a na hrubém struhadle nastrouhejte. Čokoládu a ořechy posekejte nahrubo. Bílky společně se špetkou soli ušlehejte do pevného sněhu. 

Ušlehejte žloutky s cukrem a olejem do světlé pěny Postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a přilévejte mléko. 

Do těsta vmíchejte čokoládu a ořechy a nakonec opatrně i sníh z bílků. 

Formu vymazejte máslem a vysypejte moukou. Vlijte těsto a na 170°C pečte přibližně 45 minut. Propečení kontrolujte špejlí, po zapíchnutí se na ní nesmí těsto lepit.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2018-01-18 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI