Bábovka s jablky, ořechy a čokoládou zpět

Ingredience:
hladká špaldová mouka150 gprášek do pečiva2 lžícetřtinový cukr80 g
čokoláda na vaření60 gvlašské ořechy60 gstrouhaná jablka (2 malá)150 g
vejce - zvlášť žloutek a bílek3 kssůl špetkamléko100 ml
olej100 mlmáslo na vymazání formyhrubá mouka na vysypání formy
hladká špaldová mouka 150 g, prášek do pečiva 2 lžíce, třtinový cukr 80 g, čokoláda na vaření 60 g, vlašské ořechy 60 g, strouhaná jablka (2 malá) 150 g, vejce - zvlášť žloutek a bílek 3 ks, sůl špetka, mléko 100 ml, olej 100 ml, máslo na vymazání formy, hrubá mouka na vysypání formy

Příprava

Když postavíte doprostřed stolu bábovku, musíte uznat, že i když se bábovka zdá jako obyčejný moučník, působí slavnostně a krásně. Tahle je díky jablíčkům vláčná a plná ořechů a čokolády. 

Jablka oloupejte a na hrubém struhadle nastrouhejte. Čokoládu a ořechy posekejte nahrubo. Bílky společně se špetkou soli ušlehejte do pevného sněhu. 

Ušlehejte žloutky s cukrem a olejem do světlé pěny Postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a přilévejte mléko. 

Do těsta vmíchejte čokoládu a ořechy a nakonec opatrně i sníh z bílků. 

Formu vymazejte máslem a vysypejte moukou. Vlijte těsto a na 170°C pečte přibližně 45 minut. Propečení kontrolujte špejlí, po zapíchnutí se na ní nesmí těsto lepit.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2018-01-18 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI