Bábovka s ovocem a citronovou polevou zpět

Ingredience:
vejce8 kscukr krupice300 gpolohrubá mouka600 g
prášek do pečiva1 balíčekvanilkový extrakt2 lžícecitron - kůra2 ks
olej200 gvlažná voda200 gdrobné ovoce (maliny, borůvky, rybíz, lesní jahody...)100 - 150 g
Poleva:
moučkový cukr150 gcitronová šťáva3 lžíce
vejce 8 ks, cukr krupice 300 g, polohrubá mouka 600 g, prášek do pečiva 1 balíček, vanilkový extrakt 2 lžíce, citron - kůra 2 ks, olej 200 g, vlažná voda 200 g, drobné ovoce (maliny, borůvky, rybíz, lesní jahody...) 100 - 150 g, moučkový cukr 150 g, citronová šťáva 3 lžíce

Příprava

Taky často sáhnete po osvědčeném receptu a jenom ho něčím vylepšíte, něčím pozměníte? Já jsem tohle udělala s osvědčeným receptem na babiččinu bábovku. Vytáhla jsem obří litinovou bábovku, umíchala dvojité množství těsta, přidala ovoce posbírané na zahrádce a navrch přidala i citronovou polevu.

Ušlehejte žloutky s cukrem a olejem do světlé pěny. 

Postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a přilévejte vodu. Přidejte i vanilkový extrakt. 

Nakonec vyšlehejte z bílků tuhý sníh a opatrně vmíchejte do těsta. 

Do vymazané a moukou vysypané formy vlijte přibližně polovinu těsta. Přidejte ovoce a zalijte zbylým těstem. 

Pečte ve vymazané a vysypané formě na 170°C přibližně 3/4 hodiny, záleží na velikosti formy. Propečení zkoušejte špejlí. Těsto se na ni nesmí lepit. 

Hotovou bábovku vyklopte a nechte vychladnout. 

Smíchejte prosátý moučkový cukr se šťávou a lžící polevu po částech nalijte na bábovku a nechte zatuhnout.

2018-10-23 Dezerty

Poznámka

Použila jsem 26 cm širokou a 16 cm vysokou formu na bábovku. Na druhou formu cca 21 x 11 cm používám poloviční množství.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI