Bábovka s vlašskými ořechy vegan zpět

Ingredience:
špaldová mouka celozrnná Natural Jihlava160 gšpaldová mouka hladká BIO Harmonie150 gkokosový olej zbavený vůně50 g
mleté vlašské ořechy80 gprášek do pečiva17 - 20 gsůl špetka
jablečný ocet na špičku lžičkyjedlá soda na špičku lžičkyvanilkový cukr nebo vanilka z vanilkového lusku1 ks
panela či jiné sladidlo150 grýžovo-kokosové mléko Provamel400 mlAlsan bio či olej na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy
špaldová mouka celozrnná Natural Jihlava 160 g, špaldová mouka hladká BIO Harmonie 150 g, kokosový olej zbavený vůně 50 g, mleté vlašské ořechy 80 g, prášek do pečiva 17 - 20 g, sůl špetka, jablečný ocet na špičku lžičky, jedlá soda na špičku lžičky, vanilkový cukr nebo vanilka z vanilkového lusku 1 ks, panela či jiné sladidlo 150 g, rýžovo-kokosové mléko Provamel 400 ml, Alsan bio či olej na vymazání formy, hrubá mouka na vysypání formy

Příprava

Bábovka bez vajec pro mě byla velká výzva. Docela jsem se toho bála, ale když se mi povedl nadýchaný, luxusní kakaový dezert, rozhodla jsem se, že do toho půjdu a konečně to risknu. Člověk asi musí dělat pomalé krůčky k tomu, aby se dostal dál a dál. Vždy když si říkám "tak to bude asi už konec, nic dalšího nevymyslím", přijde prostě nějaký impulz, myšlenka a jede se dál. Jelikož musím vždy vše vyzkoušet, tak to nemá dlouhého trvání a jdu na to. Ne vždy to dopadne, ale musím říct, že tohle pečení mě baví svojí rychlostí přípravy. Tento korpus má rovněž všestranné využití na bábovku, beránka, korpus na dort, ořechové řezy atd. Prostě je univerzální a moc dobrý.

Příprava je velmi snadná. Do vyšší mísy prosejeme špaldovou hladkou a celozrnnou mouku a přidáme ostatní sypké suroviny (panelu, prášek do pečiva, špetku soli, namleté vlašské ořechy, jedlou sodu, vanilku či vanilkový cukr). Ve vodní lázni si rozpustíme kokosový olej, který necháme vychladnout, případně opět ve vodní lázni ochladíme. Rozpuštěný kokosový olej nalijeme k sypkým surovinám, s pomocí metly mícháme a přiléváme rostlinné mléko a jablečný ocet, důkladně vše zamícháme.

Vezmeme si formu na bábovku, kterou vytřeme alsanem bio nebo olejem a vysypeme hrubou moukou. Připravené těsto nalijeme do formy, vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 - 200°C přibližně 1 hodinu. Vyzkoušíme špejlí, která musí být suchá, nic se na ni nesmí lepit. 

Bábovku necháme vychladnout a pak už jen zakrojíme.

Přeji dobrou chuť.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


2018-03-14 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI