Bábovka z vaječného koňaku zpět

Ingredience:
hladká mouka125 gpolohrubá mouka125 gcukr moučka230 g
kypřící prášek do pečiva1 ksvanilkový cukr1 ksolej300 ml
vaječný koňak300 mlcelá vejce5 kskakao2 lžíce
hladká mouka 125 g, polohrubá mouka 125 g, cukr moučka 230 g, kypřící prášek do pečiva 1 ks, vanilkový cukr 1 ks, olej 300 ml, vaječný koňak 300 ml, celá vejce 5 ks, kakao 2 lžíce

Příprava

Víkend je tady a společně s ním i sladký receptík ode mě je tu. Tato bábovka z vaječného koňaku je úžasně vláčná a zamiluje si jí snad každý. Recept je z pořadu Hezky česky s Vendy a Adamem, který můžete sledovat na TV Paprika CzSk.

Všechny ingredience umixujeme v hladké těsto. Formu na bábovku si vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Hotové těsto rozdělíme na dva díly a do jednoho vmícháme kakao. Obě těsta střídavě dáváme do připravené formy pomocí lžíce tak, aby se nám vrstvy těsta hezky střídaly, což ve výsledném efektu vytvoří mramor bábovky. Pečeme zvolna při 175 °C asi 50 minut – zdali je upečeno, vyzkoušíme špejlí.

Hotovou bábovku vyndáme z trouby, položíme na ni talíř a překlopíme. Pokud bábovka nechce vyskočit z formy, položíme na formu namočenou utěrku ve studené vodě a chvilku počkáme, pak to již půjde samo.

Fotos: Katalin Sándor

Všechny recepty najdete na: www.tvpaprika.cz

2019-11-18 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravysmažení
Příležitostpiknik
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI