Banánová a malinová zmrzlina zpět

Banánová zmrzlina:
zralé banány5 ksčerstvé ovoce na ozdobučerstvá máta na ozdobu
Malinová zmrzlina:
zralé banány5 ksmaliny hrstGrand Mariner1 lžíce
čerstvé ovoce na ozdobučerstvá máta na ozdobu
zralé banány 5 ks, čerstvé ovoce na ozdobu, čerstvá máta na ozdobu, zralé banány 5 ks, maliny hrst, Grand Mariner 1 lžíce, čerstvé ovoce na ozdobu, čerstvá máta na ozdobu

Příprava

Na světě asi není jednoduššího receptu. Základem této úžasně krémové zmrzliny jsou zralé až přezrálé banány. Pak už můžete jen přidávat různé druhy ovoce a udělat si svou vlastní kombinaci. A víte, co je na této zmrzlině úplně nejlepší? Neobsahuje ani smetanu, ani tuk nebo lepek, takže si ji můžeme dopřát bez větších výčitek.

1. Banány, které musí být opravdu velmi zralé, jinak nebude zmrzlina dostatečně krémová, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Vložíme je do sáčku a dáme přes noc zamrazit.

2. Banány vyndáme z mrazáku a necháme 5 - 10 minut povolit (jinak by nešly lehce rozmixovat nebo hrozí poškození mixéru).

3. V mixéru umixujeme do hladka krémovou zmrzlinu a ihned podáváme. Dozdobíme čerstvým ovocem a mátou.

4. U malinové varianty před mixováním přidáme ještě hrst malin, lžíci Grand Marnier (pokud není tedy zmrzlina určená pro děti) a vše společně umixujeme. Podáváme ihned s čerstvým ovocem a mátou.

TIP: Na mixování jsem použila mixér Gallet Santé, který si se zmrzlinou krásně poradil.

2017-08-17 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI