Bánánovo kakaové muffiny s arašídovým máslem zpět

Ingredience:
zralé banány3 ksholandské kakao4 lžícearašídové máslo80 g
rozpuštěné máslo80 gvejce2 kstřtinový cukr70 g
prášek do pečiva bez fosfátů3/4 lžičkysůl1/2 lžičkyjedlá soda1 lžička
špaldová mouka125 garašídové máslo na dozdobení
zralé banány 3 ks, holandské kakao 4 lžíce, arašídové máslo 80 g, rozpuštěné máslo 80 g, vejce 2 ks, třtinový cukr 70 g, prášek do pečiva bez fosfátů 3/4 lžičky, sůl 1/2 lžičky, jedlá soda 1 lžička, špaldová mouka 125 g, arašídové máslo na dozdobení

Příprava

Muffiny mám ráda už jen z toho důvodu, že to prostě není jen tak klasická obyčejná buchta. Další v řadě našich oblíbených muffinů, jsou tentokrát banánovo-kakaové zpestřené arašídovým máslem. Jak jsem, již zmiňovala, zalíbilo se mi chuťové spojení slané a sladké chuti a tyto muffiny jsou tím perfektním důkazem.

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Nachystáme si formu na muffiny a vyložíme ji silikonovými (nebo papírovými) košíčky. V míse smícháme arašídové máslo, rozpuštěné máslo, rozmačkané banány, cukr a vejce. Promícháme a pak přidáme kakao, prášek do pečiva, sodu, sůl a jako poslední vmícháme mouku. Směs promícháme a pak plníme formy na muffiny. Pečeme v předehřáté troubě cca 25-30 minut. Poté necháme vychladnout (cca 20 minut) a před podáváním pokapeme rozpuštěným arašídovým máslem.

2016-03-18 Dezerty

Poznámka

Inspirovala jsem se v časopise Albert březen/2016 - chlebíček s arašídovým máslem a banány.

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI