Banánovo-sezamový chlebíček s tahini zpět

Ingredience:
celozrnná hladká mouka2 hrnkyvejce2 kskakao1/2 hrnku
rostlinné mléko1 hrneksezamová pasta tahini1/4 hrnkurozmačkané zralé banány2 ks
datlový sirup (lze i med nebo třtinový cukr)3 lžícekypřící prášek do pečiva1/2 balenísezamová semínka dle chuti
kokosový olej na vymazání formy
celozrnná hladká mouka 2 hrnky, vejce 2 ks, kakao 1/2 hrnku, rostlinné mléko 1 hrnek, sezamová pasta tahini 1/4 hrnku, rozmačkané zralé banány 2 ks, datlový sirup (lze i med nebo třtinový cukr) 3 lžíce, kypřící prášek do pečiva 1/2 balení, sezamová semínka dle chuti, kokosový olej na vymazání formy

Příprava

Dnes mám pro vás další tip, jak využít sezamovou pastu tahini v kuchyni. Minule jsem pekla výborné tahini brownies a dnes to bude legendární banana bread v upravené verzi. Pokud jste sezamovou pastu ještě nikdy nezkoušeli, určitě to napravte. S její pomocí se dá vykouzlit např. skvělý dresing nebo zdravá pomazánka.

V míse smícháme všechny sypké suroviny. Přidáme zbývající ingredience a vypracujeme hladké těsto. Formu na chlebíček vymažeme kokosovým olejem a vlijeme do ní připravené těsto. Vršek posypeme sezamovými semínky a pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 40 - 45 minut. Hotový banánový chlebíček necháme vychladnout, nakrájíme ho na plátky, pokapeme je sezamovou pastou a můžeme podávat.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2018-03-08 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI