Ingredience: | |||||
Bebe cereální sušenky | 1 balení | rozpuštěné máslo | 60 g | holandské kakao | 1 lžíe |
zralé banány | 2 ks | šťáva z 1/2 citronu | dle chuti | ricotta | 1 kelímek |
tučný tvaroh | 1 vanička | vejce | 4 ks | hladká mouka | 2 lžíce |
moučkový cukr | dle chuti | smetana ke šlehání | 1 kelímek |
Variant cheesecaků je opravdu hodně a stejně tak těch, co je mají tento typ dortu rádi. Naposledy jsem se lehce inspirovala v časopise Apetit, zkusila banánový cheesecake a nezklamal.
Sušenky umixujeme, přidáme k nim rozpuštěné máslo a kakao. Směs promícháme a důkladně napěchujeme do dortové formy lehce vymazané máslem. Korpus pečeme 10 minut při 180°C.
Příprava náplně je velmi snadná. V míse rozmačkáme banány, zakápneme je citronovou šťávou. K banánům přišleháme vejce, cukr, ricottu, tvaroh, jogurt a mouku. Krém rozetřeme na sušenkový korpus a pečeme 10 minut na 240°C. Poté troubu ztlumíme na 110°C a dopékáme ještě 25 minut, troubu vypneme, ale cheesecake nevyndáváme a necháme ho v troubě do vychladnutí. I s formou dort dáme na 3 hodiny chladit do lednice. Před podáváním vyšleháme smetanu do tuha a potřeme jí povrch cheesecaku.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI