Banánový cheesecake zpět

Ingredience:
Bebe cereální sušenky1 balenírozpuštěné máslo60 gholandské kakao1 lžíe
zralé banány2 ksšťáva z 1/2 citronu dle chutiricotta1 kelímek
tučný tvaroh1 vaničkavejce4 kshladká mouka2 lžíce
moučkový cukr dle chutismetana ke šlehání1 kelímek
Bebe cereální sušenky 1 balení, rozpuštěné máslo 60 g, holandské kakao 1 lžíe, zralé banány 2 ks, šťáva z 1/2 citronu dle chuti, ricotta 1 kelímek, tučný tvaroh 1 vanička, vejce 4 ks, hladká mouka 2 lžíce, moučkový cukr dle chuti, smetana ke šlehání 1 kelímek

Příprava

Variant cheesecaků je opravdu hodně a stejně tak těch, co je mají tento typ dortu rádi. Naposledy jsem se lehce inspirovala v časopise Apetit, zkusila banánový cheesecake a nezklamal.

Sušenky umixujeme, přidáme k nim rozpuštěné máslo a kakao. Směs promícháme a důkladně napěchujeme do dortové formy lehce vymazané máslem. Korpus pečeme 10 minut při 180°C. 
Příprava náplně je velmi snadná. V míse rozmačkáme banány, zakápneme je citronovou šťávou. K banánům přišleháme vejce, cukr, ricottu, tvaroh, jogurt a mouku. Krém rozetřeme na sušenkový korpus a pečeme 10 minut na 240°C. Poté troubu ztlumíme na 110°C a dopékáme ještě 25 minut, troubu vypneme, ale cheesecake nevyndáváme a necháme ho v troubě do vychladnutí. I s formou dort dáme na 3 hodiny chladit do lednice. Před podáváním vyšleháme smetanu do tuha a potřeme jí povrch cheesecaku.

2016-06-29 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI