Tereza Pekárková

Tereza Pekárková zpět

jméno a příjmení Tereza Pekárková
znamení kozoroh   
koníčky cestování, jídlo, příroda, knížky a jízda na kole
sny a cíle

Je to prosté...abych byla spokojená se svým životem.

Je mi 35 let a chutnalo mi vždycky. Má láska k jídlu se ale prohloubila během cestování, kdy jsme s mým budoucím manželem poznali životy na Novém Zélandu, v Austrálii, Singapuru a Malajsii. Jsou to země, kde se mi otevřely dveře do kuchyní celého světa. Láska k italské, francouzské i české kuchyni a fakt, že manžel je profesionální kuchař, už jen vše doplnily. O vaření jsem se začala zajímat i trošku víc teoreticky.

Ráda peču. Ráda vařím. Ráda jím. Dělám to ještě raději, protože máme úžasného 19-timěsíčního chlapečka, který naše nadšení pro jídlo podědil po nás. Baví mě zkoušet a vymýšlet nová jídla, stejně ráda se vracím k těm oblíbeným a osvědčeným. Největší odměnou pro mě je vidět svou rodinu spokojenou u talířů.  

Fotogalerie
Recepty kuchaře
Banánový cheesecake

Banánový cheesecake

Variant cheesecaků je opravdu hodně a stejně tak těch, co je mají tento typ dortu rádi. Naposledy jsem se lehce inspirovala v časopise Apetit, zkusila banánový cheesecake a nezklamal.

29.6.2016 Doba přípravy: 60 min více info
Hovězí kuličky s quinoou a mangoldem

Hovězí kuličky s quinoou a mangoldem

Velmi často u nás nastává následující scénář - stojím s mletým hovězím v ruce před lednicí a přemýšlím, co k němu přidám, aby to nebylo "jen" to maso. Tak vznikly i tyto kuličky, které chutnaly i mým pánům klukům. Podávala jsem je s bramborovo-petrželovou kaší a rajčatovým salátem.

29.6.2016 Doba přípravy: 45 min více info
Jablečný štrúdl

Jablečný štrúdl

K odpolední kávičce si dopřejeme náš oblíbený proplétaný jablečný štrúdl. Příprava je snadná a pochvala zaručená. Ze všech možných ozkoušených těst na štrúdl mám tohle chuťově nejradši a ještě k tomu se s ním skvěle pracuje.

17.6.2016 Doba přípravy: 60 min více info
Bramborovo-makrelové karbanátky

Bramborovo-makrelové karbanátky

Jezte ryby alespoň dvakrát týdně! Jenže co z nich má člověk stále vymýšlet, aby zejména děti nereptaly? Schovat rybí maso do placičky je šikovná finta, protože, jak se něco může držet v ručičce, hned to chutná líp. A dospělák bude spokojený jisto jistě.

25.5.2016 Doba přípravy: 45 min více info
Quiche s brokolicí, pečeným kuřetem a lněným semínkem

Quiche s brokolicí, pečeným kuřetem a lněným semínkem

Quiche...co dodat...propadli jsme mu. Je tolik možných variant a možností, jak si s ním pohrát a těšit se, zda nám bude chutnat. A vždycky chutná!

25.5.2016 Doba přípravy: 90 min více info
Zapečený batát s cuketou

Zapečený batát s cuketou

Jídla tohoto typu jsou vděčná. Příprava je velmi rychlá, zužitkujete kdejakou zeleninu, dají se jíst teplá i studená, jako příloha i hlavní chod. My měli doma batáty a cuketu. Když si pohrajete s výběrem zeleniny, budete servírovat krásně barevné jídlo.

25.5.2016 Doba přípravy: 60 min více info
Makový štrúdl s marcipánem

Makový štrúdl s marcipánem

Prožíváme s manželem makové období, po makových sušenkách a makovém cheesecaku přišel na řadu tento štrúdl.

25.5.2016 Doba přípravy: 60 min více info
Dýňové bábovičky

Dýňové bábovičky

To, že se s dýní dá kouzlit naslano i nasladko, všichni víme. Ale proč nezkusit použít při pečení i jiné poklady, které nám rostlina s těmi známými plody nabízí? Dýňová semínka a dýňový olej dodají těstu skvělou chuť, velmi jemnou, zvláštní, která vás donutí jíst a jíst a jíst, až nezbyde ani drobeček...aneb vyzkoušejte dobrotu našich jižních sousedů ze Štýrska.

24.5.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Dýňové pesto

Dýňové pesto

Těstoviny se u nás jedí na rozličné způsoby, když jsme si ale z dovolené ve Slovinsku přivezli výborný dýňový olej a v jedné kuchařce jsem našla recept na štýrskou specialitu, bylo jasné s čím ty naše špagetky budou - s pestem z pražených dýňových semínek a dýňového oleje. Zkuste ho třeba i na opečené tousty.

24.5.2016 Doba přípravy: 15 min více info
Špenátová roláda s lučinovo-tvarohovou náplní a pečený losos

Špenátová roláda s lučinovo-tvarohovou náplní a pečený losos

Yba, yba, yba! To byl vítězný pokřik našeho malého, když zjistil, že k obědu bude ryba. 
V původním receptu je v náplni rolády uzený losos, my jsme ji chtěli jako přílohu, tak jsme tuto složku vynechali. Vy si do náplně nasekejte třeba sušená rajčata nebo nastrouhejte řepu.

21.3.2016 Doba přípravy: 45 min více info
Piškotové bábovičky s černým rybízem

Piškotové bábovičky s černým rybízem

Taky stále vymýšlíte rychlé svačinky pro vaše malé divochy? Nabízím tip na moc dobré a skutečně rychlé bábovičky nebo muffinky.

9.3.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Krémová zeleninová polévka

Krémová zeleninová polévka

Polévku má náš prcek k večeři každý den. Většinou je ze zeleniny a jejích kombinací takových, které dovolí zásoba v lednici. Častokrát vznikne kombinace, která by méně otrlého strávníka svým složením minimálně vylekala. Vždycky je ale polévka moc dobrá a náš malý hladovec mívá boule za ušima. Dnešní polévka byla ovšem boží!

9.3.2016 Doba přípravy: 15 min více info
Citronové bábovičky s mákem

Citronové bábovičky s mákem

Včera mi manžel udělal radost a pořídil formičky na bábovičky. Hned jsem věděla, které budu péct jako první!

2.3.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Domácí "esíčka"

Domácí "esíčka"

Naše trouba jede na plné obrátky. Po veleúspěšných koka sušenkách dnes pečeme DOMÁCÍ "ESÍČKA". Moderní zdobení pomocí paličky mě baví! Do zítra by sušenky měly odpočívat...no...povíme si...

25.2.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Koka sušenky

Koka sušenky

Než se vrátí tatínek s dětmi z procházky, máte hotovo a ještě si stihnete dát v klidu kávu.

22.2.2016 Doba přípravy: 20 min více info
Cizrnový falafel burger s cibulovo-meruňkovým relišem

Cizrnový falafel burger s cibulovo-meruňkovým relišem

Burger nemusí být vždy jen s masem. Proč jednou nezkusit něco jiného, něco trošku orientálního?

22.2.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Makovec s pomerančovou šťávou a třešněmi

Makovec s pomerančovou šťávou a třešněmi

Manžel má makovec moc rád. Peču ho v různých variacích, ale tato je jeho nejoblíbenější. Voní po pomerančích, je vláčný díky podmáslí a třešně opravdu tvoří tu pomyslnou "třešinku".

17.2.2016 Doba přípravy: 60 min více info
Kynutí špaldoví šneci s čedarem a česnekem

Kynutí špaldoví šneci s čedarem a česnekem

Tentokrát trošku slaného pečení. Z trouby to moc krásně vonělo.

10.2.2016 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Kuře piri-piri a kořeněná rýže

Kuře piri-piri a kořeněná rýže

Milovníci pálivějších jídel, radujte se! Příprava je rychlá a jednoduchá, výsledek stojí za to! Máme rádi jen tu samotnou rýži, ale maso je maso.

10.2.2016 Doba přípravy: 60 min více info
Vietnamská nakládaná zelenina do chua

Vietnamská nakládaná zelenina do chua

Obvykle touto roční dobou nakládám korejské kimči, ale dnes jsem se rozhodla pro změnu... vietnamská nakládaná zelenina DO CHUA ...zkvašené vitamíny budou ještě potřeba!

9.2.2016 Doba přípravy: 20 min více info
Vánoční poleno

Vánoční poleno

Teď v únoru je to už jen vzpomínka, ale můžeme to vzít jako inspiraci na letošní Vánoce. 
Není to jen sladká mňamka,tohle polínko má i kouzelnou pohanskou slunovratovou symboliku...

9.2.2016 Doba přípravy: 60 min více info
Mrkvový dort

Mrkvový dort

Mrkvový dort jsem si zamilovala v zahraničních kavárnách. Dávám si ho i v Čechách téměř pokaždé, když na něj narazím. Co podnik, to jiný dortík. Ale já o tom nejlepším měla jasnou představu. Zkoušela jsem ho už tolikrát a nikdy to nebylo to ono. Až jsem upekla tento.

9.2.2016 Doba přípravy: 60 min více info
Kedlubnové curry s jasmínovou rýží

Kedlubnové curry s jasmínovou rýží

vegetariánský recept

Jedna z rychlovek inspirovaná asijskou kuchyní. Není nutné maso, abychom si pochutnali.

3.2.2016 Doba přípravy: 45 min více info
Kořeněný kuskusový nákyp s hruškami

Kořeněný kuskusový nákyp s hruškami

Chuť na něco sladkého bez mouky a košíček výborných hrušek mě přivedly na upečení kuskusového nákypu. Použijte klidně rýži, i ovoce můžete zvolit jiné, podle vaší chuti, třeba meruňky nebo jablka. Ovonět nákyp můžete různými kombinacemi koření, které máte rádi. Servírujte se zakysanou smetanou, zmrzlinou nebo jen tak samotné, jako jsem to udělala já.

27.1.2016 Doba přípravy: 60 min více info
Špaldové muffinky s borůvkami a kokosovou drobenkou

Špaldové muffinky s borůvkami a kokosovou drobenkou

Tyto muffinky vás trošku rozhodí...v mrazivém sněhovém dnu vám naplno připomenou léto. A jsou vlastně úplně zdravé, ze špaldové mouky, ne moc sladké a plné šťavnatých fialových borůvek.

25.1.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Calzone s tvarohovo-špenátovou náplní

Calzone s tvarohovo-špenátovou náplní

Calzone jsou typické Street food, prostě jídlo do ruky. Ale proč si je nepřipravit třeba doma k víkendové snídani? Večer zaděláme těsto, připravíme náplň a ráno jen dokončíme a upečeme.

25.1.2016 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Slaninový džem a rukolové pesto

Slaninový džem a rukolové pesto

Slaninový džem s rukolovým pestem na topinkách z domácího chleba. Omlouvám se těm, které to znáte, ale pro mě je to jak kdybych objevila Ameriku!!!! Je to skvělé!!!

22.1.2016 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Slaný karamel

Slaný karamel

Pro milovníky sladkého je tahle neobvyklá dobrůtka nutností. Kombinace sladkého a slaného je návyková. Slaný karamel můžete použít do náplně cheesecaku, do krémů na cupcakes nebo do makronek, na zmrzlinu, do nepečených čokoládových dezertů. Je ale velmi pravděpodobné, že na něj budete chodit jen tak se lžičkou (jsem toho důkazem).

22.1.2016 Doba přípravy: 15 min více info
Divoké hovězí kostky s bramborovými šulánky

Divoké hovězí kostky s bramborovými šulánky

Hovězí maso u nás máme moc rádi. A když se něco dusí na plotýnce pod pokličkou, přepadá mne uklidňující pocit, že je doma vše, jak má být. Tento recept vznikl z toho, co mi před vařením přišlo pod ruku.

22.1.2016 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Brownies cupcakes s malinovým krémem z mascarpone

Brownies cupcakes s malinovým krémem z mascarpone

Klasické brownies na plech u nás mají své místo, někdy do těsta přidám maliny, někdy pomerančovou šťávu, někdy je v zápalu snahy o zdravější verzi vylehčím červenou řepou. Všechny verze jsou skvělé. Cupcakes jsou ale přeci jen víc slavnostní a hodí se třeba na oslavu narozenin.

21.1.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Poctivý hovězí vývar

Poctivý hovězí vývar

Neustále vařím polévky, většinou ty husté zeleninové. V řeznictví jsem ale objevila hovězí morkové kosti a tak máme báječný hovězí vývar, který sice při přípravě vyžaduje hodně času, ale práci minimální. A jde s ním vykouzlit tolik dobrot.

21.1.2016 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Karibský skořicový koláč

Karibský skořicový koláč

Jmenuje se a chutná tak trošku exoticky, ale potřebujete na něj jen to, co máte určitě doma. Místo mandlí můžete použít i jiné ořechy nebo jejich směsi. Každopádně tento voňavý koláč se mezi Vašimi oblíbenými moučníky zabydlí.

30.9.2015 Doba přípravy: 60 min více info
zpět na home stranu
Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI