Slaný karamel zpět

Ingredience:
bílý nebo světlý třtinový cukr200 gmáslo90 g33% smetana120 ml
mořská sůl1 lžička
bílý nebo světlý třtinový cukr 200 g, máslo 90 g, 33% smetana 120 ml, mořská sůl 1 lžička

Příprava

Pro milovníky sladkého je tahle neobvyklá dobrůtka nutností. Kombinace sladkého a slaného je návyková. Slaný karamel můžete použít do náplně cheesecaku, do krémů na cupcakes nebo do makronek, na zmrzlinu, do nepečených čokoládových dezertů. Je ale velmi pravděpodobné, že na něj budete chodit jen tak se lžičkou (jsem toho důkazem).

V rendlíku za stálého míchání zahříváme cukr. Nejprve se vytvoří hrudky, nepřestáváme míchat, za chvilku se začnou hrudky rozpouštět. Po úplném rozpuštění cukru opatrně přidáme nakrájené máslo, bude hodně bublat, a stále směs mícháme. Máslo se krásně rozpustí za zhruba 2 minutky, Velmi opatrně přilijeme smetanu a za stálého míchání necháme probublávat, až je vše krásně konzistentní a hlaďoučké. Rendlík odstavíme a do karamelu vmícháme sůl.

2016-01-22 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI