Ingredience: | |||||
bílý nebo světlý třtinový cukr | 200 g | máslo | 90 g | 33% smetana | 120 ml |
mořská sůl | 1 lžička |
Pro milovníky sladkého je tahle neobvyklá dobrůtka nutností. Kombinace sladkého a slaného je návyková. Slaný karamel můžete použít do náplně cheesecaku, do krémů na cupcakes nebo do makronek, na zmrzlinu, do nepečených čokoládových dezertů. Je ale velmi pravděpodobné, že na něj budete chodit jen tak se lžičkou (jsem toho důkazem).
V rendlíku za stálého míchání zahříváme cukr. Nejprve se vytvoří hrudky, nepřestáváme míchat, za chvilku se začnou hrudky rozpouštět. Po úplném rozpuštění cukru opatrně přidáme nakrájené máslo, bude hodně bublat, a stále směs mícháme. Máslo se krásně rozpustí za zhruba 2 minutky, Velmi opatrně přilijeme smetanu a za stálého míchání necháme probublávat, až je vše krásně konzistentní a hlaďoučké. Rendlík odstavíme a do karamelu vmícháme sůl.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI