Poctivý hovězí vývar zpět

Ingredience:
nasekané morkové kosti6 ksmáslo1 lžičkamrkev1 - 2 ks
celer1/4 kspetržel1 kscibule1 ks
česnek2 stroužkybobkový list2 ksnové koření3 kuličky
sůl dle chutipepř dle chuti
nasekané morkové kosti 6 ks, máslo 1 lžička, mrkev 1 - 2 ks, celer 1/4 ks, petržel 1 ks, cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, bobkový list 2 ks, nové koření 3 kuličky, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Neustále vařím polévky, většinou ty husté zeleninové. V řeznictví jsem ale objevila hovězí morkové kosti a tak máme báječný hovězí vývar, který sice při přípravě vyžaduje hodně času, ale práci minimální. A jde s ním vykouzlit tolik dobrot.

Rozpálíme troubu na 220°C a morkové kosti, rozložené na pekáčku, pečeme 20 minut dozlatova. Mezitím ve větším hrnci na másle orestujeme zeleninu nakrájenou na větší kousky. Přidáme bobkový list a nové koření. K zelenině vložíme upečené kosti a vše zalijeme studenou vodou, cca 1,6 litru, osolíme, opepříme, přivedeme k varu. Vývar necháme táhnout (na nejnižším plameni) minimálně 2 hodiny. Můj vývar se táhnul 4 hodiny.

Můžete jít ještě dál. Vyndejte zeleninu i kosti a vařte na středním plameni bez pokličky, až se obsah zredukuje zhruba na třetinu. Tuto redukovanou zchladlou tekutinu nalijte do porcovaných sáčků na led a uložte do mrazáku. Domácí bujón bude vždy po ruce.

2016-01-21 Ostatní

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI