Těsto: | |||||
hladká špaldová mouka | 300 g | máslo | 250 g | tvaroh | 1/2 kostky |
Náplň: | |||||
mletý mák | 200 g | mléko | 125 ml | třtinový cukr | 50 g |
skořice | 1 lžička | marcipán | 1 balení |
Prožíváme s manželem makové období, po makových sušenkách a makovém cheesecaku přišel na řadu tento štrúdl.
Z mouky, másla a tvarohu vypracujeme hladké těsto, které dáme na chvíli odpočívat do lednice.
V rendlíku přivedeme k varu mléko s cukrem a se skořicí, odstavíme a vmícháme mák. Marcipán nastrouháme nahrubo, nebo můžeme nakrájet na maličké kostičky, a vmícháme do vychladlé náplně.
Těsto rozdělíme na půlky, každou vyválíme, pokryjeme makovou náplní, zabalíme a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Oba štrúdly potřeme rozpuštěným máslem a posypeme celým mákem. Pečeme při 200°C zhruba 30 minut.
Z uvedených surovin připraví
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI