Makový štrúdl s marcipánem zpět

Těsto:
hladká špaldová mouka300 gmáslo250 gtvaroh1/2 kostky
Náplň:
mletý mák200 gmléko125 mltřtinový cukr50 g
skořice1 lžičkamarcipán1 balení
hladká špaldová mouka 300 g, máslo 250 g, tvaroh 1/2 kostky, mletý mák 200 g, mléko 125 ml, třtinový cukr 50 g, skořice 1 lžička, marcipán 1 balení

Příprava

Prožíváme s manželem makové období, po makových sušenkách a makovém cheesecaku přišel na řadu tento štrúdl.

Z mouky, másla a tvarohu vypracujeme hladké těsto, které dáme na chvíli odpočívat do lednice.
V rendlíku přivedeme k varu mléko s cukrem a se skořicí, odstavíme a vmícháme mák. Marcipán nastrouháme nahrubo, nebo můžeme nakrájet na maličké kostičky, a vmícháme do vychladlé náplně.
Těsto rozdělíme na půlky, každou vyválíme, pokryjeme makovou náplní, zabalíme a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Oba štrúdly potřeme rozpuštěným máslem a posypeme celým mákem. Pečeme při 200°C zhruba 30 minut.

2016-05-25 Dezerty

Poznámka

Z uvedených surovin připraví

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI