Ingredience: | |||||
květák | 1/4 ks | menší mrkev | 2 ks | salátová okurka | 1/2 ks |
česek | 6 stroužků | jarní cibulka | 5 ks | čerstvá chilli paprička | 2 ks |
Zálivka: | |||||
cukr | 100 g | voda | 260 ml | lihový kvasný ocet | 260 ml |
rybí omáčka | 1 lžíce | sůl | 1 lžíce |
Obvykle touto roční dobou nakládám korejské kimči, ale dnes jsem se rozhodla pro změnu... vietnamská nakládaná zelenina DO CHUA ...zkvašené vitamíny budou ještě potřeba!
Všechny ingredience na zálivku smícháme. Do sklenice naskládáme květák rozebraný na malé růžičky, mrkev nakrájenou na kolečka, okurku nakrájenou na půlměsíčky s vydlabaným středem, oloupaný česnek, chilli papričky a jarní cibulku nasekanou na delší špalíčky. Takto připravenou zeleninu ve sklenici zalijeme nálevem, zavřeme a 3 dny necháme odpočívat při pokojové teplotě. Poté zeleninu uchováváme v lednici.
Z uvedeného množství surovin připravíte sklenici nakládané zeleniny o objemu 1 l.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI