Makovec s pomerančovou šťávou a třešněmi zpět

Ingredience:
vejce2 kstřtinový cukr1 hrnekvanilkový cukr1 balíček
podmáslí1 hrnekpolohrubá mouka zkombinovaná se špaldovou2 hrnkymletý mák1 hrnek
prášek do pečiva1 balíčekkůra z 1/2 pomeranče dle chutišťáva z 1/2 pomeranče dle chuti
třešně1 hrnek
vejce 2 ks, třtinový cukr 1 hrnek, vanilkový cukr 1 balíček, podmáslí 1 hrnek, polohrubá mouka zkombinovaná se špaldovou 2 hrnky, mletý mák 1 hrnek, prášek do pečiva 1 balíček, kůra z 1/2 pomeranče dle chuti, šťáva z 1/2 pomeranče dle chuti, třešně 1 hrnek

Příprava

Manžel má makovec moc rád. Peču ho v různých variacích, ale tato je jeho nejoblíbenější. Voní po pomerančích, je vláčný díky podmáslí a třešně opravdu tvoří tu pomyslnou "třešinku".

V míse vyšleháme vejce s cukry do husté pěny, přišleháme podmáslí, mák, kůru a šťávu z pomeranče. Mouku smícháme s práškem do pečiva a vmícháme do směsi. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy, přidáme třešně a pečeme při 170°C cca 45 minut.

2016-02-17 Dezerty

Autor:

Počet porcí
9
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI