Kynutí špaldoví šneci s čedarem a česnekem zpět

Ingredience:
droždí15 gcukr1/2 lžičkyhladká mouka2 lžíce
vlažné mléko75 mlšpaldová mouka na chleba a pečivo250 gmléko30 ml
máslo25 gvejce1 kssůl1/2 lžičky
máslo kousekčesnek1 stroužeknastrouhaný čedar dle potřeby
droždí 15 g, cukr 1/2 lžičky, hladká mouka 2 lžíce, vlažné mléko 75 ml, špaldová mouka na chleba a pečivo 250 g, mléko 30 ml, máslo 25 g, vejce 1 ks, sůl 1/2 lžičky, máslo kousek, česnek 1 stroužek, nastrouhaný čedar dle potřeby

Příprava

Tentokrát trošku slaného pečení. Z trouby to moc krásně vonělo.

Z droždí, cukru, hladké mouky a vlažného mléka si připravím kvásek. Přidáme špaldovou mouku, mléko, změklé máslo, vejce a sůl. Vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout cca hodinu na teple. Těsto vyválíme na obdélník, potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s prolisovaným česnekem, posypeme nastrouhaným čedarem. Těsto srolujeme a nakrájíme na 8 šneků, které vložíme do vymazané formy, potřeme máslem a necháme alespoň 20 minut kynout. Šneky pečeme při 200°C 30 minut.

2016-02-10 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI