Ingredience: | |||||
droždí | 15 g | cukr | 1/2 lžičky | hladká mouka | 2 lžíce |
vlažné mléko | 75 ml | špaldová mouka na chleba a pečivo | 250 g | mléko | 30 ml |
máslo | 25 g | vejce | 1 ks | sůl | 1/2 lžičky |
máslo | kousek | česnek | 1 stroužek | nastrouhaný čedar | dle potřeby |
Tentokrát trošku slaného pečení. Z trouby to moc krásně vonělo.
Z droždí, cukru, hladké mouky a vlažného mléka si připravím kvásek. Přidáme špaldovou mouku, mléko, změklé máslo, vejce a sůl. Vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout cca hodinu na teple. Těsto vyválíme na obdélník, potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s prolisovaným česnekem, posypeme nastrouhaným čedarem. Těsto srolujeme a nakrájíme na 8 šneků, které vložíme do vymazané formy, potřeme máslem a necháme alespoň 20 minut kynout. Šneky pečeme při 200°C 30 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI