Bramborovo-makrelové karbanátky zpět

Ingredience:
uzená makrela - obrané maso1 ksnakrájené a uvařené brambory6 ksvejce1 ks
hladká mouka dle potřebyKřeník nebo 1 nastrouhaný křen2 lžícenasekaná jarní cibulka dle chuti
sůl dle chutipepř dle chuti
Na obalení:
hladká mouka dle potřebyvejce dle potřebystrouhanka dle potřeby
uzená makrela - obrané maso 1 ks, nakrájené a uvařené brambory 6 ks, vejce 1 ks, hladká mouka dle potřeby, Křeník nebo 1 nastrouhaný křen 2 lžíce, nasekaná jarní cibulka dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, hladká mouka dle potřeby, vejce dle potřeby, strouhanka dle potřeby

Příprava

Jezte ryby alespoň dvakrát týdně! Jenže co z nich má člověk stále vymýšlet, aby zejména děti nereptaly? Schovat rybí maso do placičky je šikovná finta, protože, jak se něco může držet v ručičce, hned to chutná líp. A dospělák bude spokojený jisto jistě.

Brambory rozšťoucháme a smícháme s ostatními surovinami. Pokud je hmota moc řídká, přidáme mouku nebo strouhanku. Rukama vytvoříme placičky, které obalíme v trojobalu a smažíme dozlatova. Pokud chceme variantu pro malé děti, dáme placičky (bez trojobalu) na plech nebo do formiček a upečeme.

2016-05-25 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI