Kedlubnové curry s jasmínovou rýží zpět

Ingredience:
kedlubna2 ksčerstvý zázvor kousekzelená kari pasta2 lžíce
cibule1/2 kssušená chilli paprička dle chutikokosové mléko1 plechovka
čerstvý koriandr dle chutijasmínová rýže dle potřeby
kedlubna 2 ks, čerstvý zázvor kousek, zelená kari pasta 2 lžíce, cibule 1/2 ks, sušená chilli paprička dle chuti, kokosové mléko 1 plechovka, čerstvý koriandr dle chuti, jasmínová rýže dle potřeby

Příprava

Jedna z rychlovek inspirovaná asijskou kuchyní. Není nutné maso, abychom si pochutnali.

Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme nastrouhaný zázvor a nadrcenou chilli papričku a za stálého míchání vše orestujeme. Vmícháme kari pastu a opatrně restujeme, směs hlídáme, aby se nepřipálila, pasta by zhořkla. Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na hranolky, přidáme do hrnce, mícháme, až se kedlubna obalí směsí. Necháme vše prohřát, můžeme trošku podlít vodou. Přilijeme kokosové mléko, osolíme podle chuti. Posypeme čerstvým koriandrem a podáváme s rýží.

2016-02-03 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI