Ingredience: | |||||
hladká mouka - napůl se špaldovou | 250 g | sušené droždí | 1 lžička | sůl | 1 lžička |
cukr | 2 lžičky | voda | 100 - 150 ml | olivový olej | 2 lžíce |
rozšlehané vejce | na potření | tučný tvaroh | 2 vaničky | spařený špenát | 3 hrsti |
česnek | 2 stroužky | sušená rajčata | dle chuti | chorizo | dle chuti |
nastreouhaný čedar | dle chuti | pepř | špetka |
Calzone jsou typické Street food, prostě jídlo do ruky. Ale proč si je nepřipravit třeba doma k víkendové snídani? Večer zaděláme těsto, připravíme náplň a ráno jen dokončíme a upečeme.
Suché ingredience na těsto smícháme, přidáme olej a postupně přiléváme vodu. Zpracujeme na nelepivé, pružné těsto, které dáme přes noc kynout do ledničky přikryté folií (těsto nenabude moc, ale bochánek se zvětší a zjemní).
Na náplň smícháme všechny suroviny. Těsto rozdělíme na 6 dílů, každý na pomoučněném válu rozválíme, naplníme, těsto přehneme a pořádně utěsníme. Calzone přeneseme na plech, potřeme vajíčkem a pečeme do zlaté barvy 15-20 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI