Calzone s tvarohovo-špenátovou náplní zpět

Ingredience:
hladká mouka - napůl se špaldovou250 gsušené droždí1 lžičkasůl1 lžička
cukr2 lžičkyvoda100 - 150 mlolivový olej2 lžíce
rozšlehané vejce na potřenítučný tvaroh2 vaničkyspařený špenát3 hrsti
česnek2 stroužkysušená rajčata dle chutichorizo dle chuti
nastreouhaný čedar dle chutipepř špetka
hladká mouka - napůl se špaldovou 250 g, sušené droždí 1 lžička, sůl 1 lžička, cukr 2 lžičky, voda 100 - 150 ml, olivový olej 2 lžíce, rozšlehané vejce na potření, tučný tvaroh 2 vaničky, spařený špenát 3 hrsti, česnek 2 stroužky, sušená rajčata dle chuti, chorizo dle chuti, nastreouhaný čedar dle chuti, pepř špetka

Příprava

Calzone jsou typické Street food, prostě jídlo do ruky. Ale proč si je nepřipravit třeba doma k víkendové snídani? Večer zaděláme těsto, připravíme náplň a ráno jen dokončíme a upečeme.

Suché ingredience na těsto smícháme, přidáme olej a postupně přiléváme vodu. Zpracujeme na nelepivé, pružné těsto, které dáme přes noc kynout do ledničky přikryté folií (těsto nenabude moc, ale bochánek se zvětší a zjemní). 
Na náplň smícháme všechny suroviny. Těsto rozdělíme na 6 dílů, každý na pomoučněném válu rozválíme, naplníme, těsto přehneme a pořádně utěsníme. Calzone přeneseme na plech, potřeme vajíčkem a pečeme do zlaté barvy 15-20 minut.

2016-01-25 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI