Kořeněný kuskusový nákyp s hruškami zpět

Ingredience:
kuskus250 mlplnotučné mléko250 mlvanilkový cukr2 lžíce
celá skořice nebo 1/2 lžičky mleté1 kshřebíček2 kskardamom2 tobolky
sůl špetkavejce2 kssmetana150 ml
javorový sirup nebo med4 lžícezralé hrušky4 ks
kuskus 250 ml, plnotučné mléko 250 ml, vanilkový cukr 2 lžíce, celá skořice nebo 1/2 lžičky mleté 1 ks, hřebíček 2 ks, kardamom 2 tobolky, sůl špetka, vejce 2 ks, smetana 150 ml, javorový sirup nebo med 4 lžíce, zralé hrušky 4 ks

Příprava

Chuť na něco sladkého bez mouky a košíček výborných hrušek mě přivedly na upečení kuskusového nákypu. Použijte klidně rýži, i ovoce můžete zvolit jiné, podle vaší chuti, třeba meruňky nebo jablka. Ovonět nákyp můžete různými kombinacemi koření, které máte rádi. Servírujte se zakysanou smetanou, zmrzlinou nebo jen tak samotné, jako jsem to udělala já.

V rendlíku přivedeme těsně pod bod varu mléko se solí, cukrem a kořením. Horkým mlékem přelijeme kuskus, přiklopíme a necháme bobtnat.
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky jemně prošleháme s javorovým sirupem a smetanou. 
Kuskus načechráme vidličkou a jemně do něj vmícháme žloutkovou směs i sníh. Do máslem vymazané formy nalijeme polovinu směsi, poklademe ji dvěma oloupanými a na kostičky nakrájenými hruškami. Zakryjeme zbytkem kuskusu a navrch poklademe další dvě na plátky nakrájené hrušky.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 160°C zhruba 40 minut až povrch zezlátne.

2016-01-27 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI