Jablečný štrúdl zpět

Ingredience:
hladká špaldová mouka400 gvejce1 kszměklé máslo200 g
bílý jogurt150 gsůl špetkajablka dle potřeby
cukr dle chutistrouhanka dle potřebyrozpuštěné máslo dle potřeby
oříšky dle chutisemínka dle chutiskořice dle chuti
hladká špaldová mouka 400 g, vejce 1 ks, změklé máslo 200 g, bílý jogurt 150 g, sůl špetka, jablka dle potřeby, cukr dle chuti, strouhanka dle potřeby, rozpuštěné máslo dle potřeby, oříšky dle chuti, semínka dle chuti, skořice dle chuti

Příprava

K odpolední kávičce si dopřejeme náš oblíbený proplétaný jablečný štrúdl. Příprava je snadná a pochvala zaručená. Ze všech možných ozkoušených těst na štrúdl mám tohle chuťově nejradši a ještě k tomu se s ním skvěle pracuje.

Z mouky, vejce, másla, jogurtu a soli vypracujeme jemné těsto, které dáme alespoň na 30 minut odpočinout do ledničky. Po vyndání těsto ještě lehce a krátce prohněteme a rozdělíme na 4 části. Každou část vyválíme, posypeme strouhankou, pokryjeme nastrouhanými jablky, podle potřeby pocukrujeme, posypeme oříšky a pokapeme máslem. Štrúdl buď zavineme, nebo můžeme zvolit propletenou variantu. Povrch potřeme máslem a dáme péct při 170-180°C na cca 30 minut. Štrúdly vyndáme z trouby, když jsou krásně zlaté.

2016-06-17 Dezerty

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte 4 štrúdly.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI