Ingredience: | |||||
hladká špaldová mouka | 400 g | vejce | 1 ks | změklé máslo | 200 g |
bílý jogurt | 150 g | sůl | špetka | jablka | dle potřeby |
cukr | dle chuti | strouhanka | dle potřeby | rozpuštěné máslo | dle potřeby |
oříšky | dle chuti | semínka | dle chuti | skořice | dle chuti |
K odpolední kávičce si dopřejeme náš oblíbený proplétaný jablečný štrúdl. Příprava je snadná a pochvala zaručená. Ze všech možných ozkoušených těst na štrúdl mám tohle chuťově nejradši a ještě k tomu se s ním skvěle pracuje.
Z mouky, vejce, másla, jogurtu a soli vypracujeme jemné těsto, které dáme alespoň na 30 minut odpočinout do ledničky. Po vyndání těsto ještě lehce a krátce prohněteme a rozdělíme na 4 části. Každou část vyválíme, posypeme strouhankou, pokryjeme nastrouhanými jablky, podle potřeby pocukrujeme, posypeme oříšky a pokapeme máslem. Štrúdl buď zavineme, nebo můžeme zvolit propletenou variantu. Povrch potřeme máslem a dáme péct při 170-180°C na cca 30 minut. Štrúdly vyndáme z trouby, když jsou krásně zlaté.
Z uvedených surovin připravíte 4 štrúdly.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI