Divoké hovězí kostky s bramborovými šulánky zpět

Ingredience:
hovězí maso nakrájené na kostky350 gcibule1 ksmrkev1 ks
celer1/4 kshladká mouka dle potřebybobkový list1 ks
nové koření3 kulličkyjalovec3 kuličkysůl dle chuti
pepř špetkahotové bramborové šulánky dle potřeby
hovězí maso nakrájené na kostky 350 g, cibule 1 ks, mrkev 1 ks, celer 1/4 ks, hladká mouka dle potřeby, bobkový list 1 ks, nové koření 3 kulličky, jalovec 3 kuličky, sůl dle chuti, pepř špetka, hotové bramborové šulánky dle potřeby

Příprava

Hovězí maso u nás máme moc rádi. A když se něco dusí na plotýnce pod pokličkou, přepadá mne uklidňující pocit, že je doma vše, jak má být. Tento recept vznikl z toho, co mi před vařením přišlo pod ruku.

Na oleji nebo sádle zpěníme cibuli, přidáme maso a na prudkém ohni ho necháme zatáhnout ze všech stran. Podlijeme troškou vody, zmírníme oheň a přidáme koření. Maso necháme zvolna dusit do poloměkka, v případě potřeby podlijeme vodou (pivem, červeným vínem). Přidáme na kostky nakrájenou zeleninu a dusíme vše společně. Podle chuti dosolíme, opepříme. Podáváme s opečenými bramborovými šulánky.

2016-01-22 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI