Ingredience: | |||||
hovězí maso nakrájené na kostky | 350 g | cibule | 1 ks | mrkev | 1 ks |
celer | 1/4 ks | hladká mouka | dle potřeby | bobkový list | 1 ks |
nové koření | 3 kulličky | jalovec | 3 kuličky | sůl | dle chuti |
pepř | špetka | hotové bramborové šulánky | dle potřeby |
Hovězí maso u nás máme moc rádi. A když se něco dusí na plotýnce pod pokličkou, přepadá mne uklidňující pocit, že je doma vše, jak má být. Tento recept vznikl z toho, co mi před vařením přišlo pod ruku.
Na oleji nebo sádle zpěníme cibuli, přidáme maso a na prudkém ohni ho necháme zatáhnout ze všech stran. Podlijeme troškou vody, zmírníme oheň a přidáme koření. Maso necháme zvolna dusit do poloměkka, v případě potřeby podlijeme vodou (pivem, červeným vínem). Přidáme na kostky nakrájenou zeleninu a dusíme vše společně. Podle chuti dosolíme, opepříme. Podáváme s opečenými bramborovými šulánky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI