Ingredience: | |||||
čerstvý nahrubo nakrájený špenát | 300 g | vejce | 3 ks | polohrubá mouka | 100 g |
prolisovaný česnek | 1 stroužek | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
lučina | 250 g | tučný tvaroh | 100 g | uzená paprika | dle chuti |
pražené mandlové lupínky | dle chuti | čerstvý losos | dle potřeby |
Yba, yba, yba! To byl vítězný pokřik našeho malého, když zjistil, že k obědu bude ryba.
V původním receptu je v náplni rolády uzený losos, my jsme ji chtěli jako přílohu, tak jsme tuto složku vynechali. Vy si do náplně nasekejte třeba sušená rajčata nebo nastrouhejte řepu.
Nakrájený špenát spaříme vroucí vodou, důkladně ho vymačkáme a rozmixujeme na pyré. Do pyré přidáme žloutky, česnek, sůl a pepř. V jiné míse vyšleháme z bílků a trošky soli tuhý sníh. Opatrně do něj ručně vmícháme mouku. Tuto hmotu vmícháme do špenátové směsi. Plech vyložíme pečícím papírem a pomocí stěrky na něj rovnoměrně rozetřeme těsto do tvaru obdélníku. Budoucí roládu pečeme 10 minut při 180°C.
Upečený plát hned po vyndání z trouby přendáme na čistý pečicí papír, i s ním zarolujeme a necháme vychladnout.
Na náplň utřeme Lučinu s tvarohem, osolíme a opepříme. Vychladlý plát rozbalíme, potřeme náplní a pevně zarolujeme. Trochou náplně můžeme roládu nazdobit na vrchu, poprášit uzenou paprikou a posypat mandlovými lupínky.
Lososa osolíme, opepříme, zabalíme do pečícího papíru a upečeme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI