Těsto: | |||||
vejce | 5 ks | cukr krupice | 100 g | hladká mouka | 60 g |
kakao | 40 g | ||||
Krém: | |||||
smetana na šlehání | 1 kelímek | tučný tvaroh | 1 vanička | moučkový cukr s vanilkou | dle chuti |
kompotované višně | dle potřeby | ||||
Poleva: | |||||
smetana na šlehání | 1 kelímek | kvalitní čokoláda na vaření | 200 g |
Teď v únoru je to už jen vzpomínka, ale můžeme to vzít jako inspiraci na letošní Vánoce.
Není to jen sladká mňamka,tohle polínko má i kouzelnou pohanskou slunovratovou symboliku...
Mouku smícháme s kakaem. V druhé misce vyšleháme vejce s cukrem do nadýchané pěny-trvá to pár minut. Do vaječné směsi vmícháme tu sypkou. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 stupňů cca 12 minut. Navlhčíme si utěrku, na ni rozprostřeme pečící papír, který poprášíme cukrem. Těsto po vyndání z trouby ihned překlopíme na papír s utěrkou, zamotáme a necháme vystydnout.
Smetanu na náplň vyšleháme s cukrem a jemně zašleháme tvaroh. Rozetřeme na rozmotanou roládu a poklademe vykapanými višněmi. Roládu zarolujeme a necháme v chladu ztuhnout.
Na vrchní krém přivedeme smetanu k varu a přelijeme jí rozlámanou čokoládu. Mícháme, až se vše spojí v hedvábný krém, který dáme vychladit. Lehce krém vyšleháme a můžeme se vyřádit na tvorbě kůry našeho vánočního polena.
Na tvorbu rozvětveného polínka jsem dělala těsto z dvojité dávky a upekla rolády dvě.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI