Cizrnový falafel burger s cibulovo-meruňkovým relišem zpět

Ingredience:
suchá cizrna1 hrnekcibule1 ksčesnek2 stroužky
nasekaná petrželka2 lžícekoriandrová semínka1 lžičkařímský kmín1 lžička
sůl dle chutipepř špetkasušené meruňky hrt
cibule2 ksjavorový sirup2 lžícebalzamikový ocet1 lžíce
sůl dle chutipepř dle chutichilli vločky dle chuti
burgerové bulky4 kspolníček4 hrstimajonéza4 lžíe
suchá cizrna 1 hrnek, cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, nasekaná petrželka 2 lžíce, koriandrová semínka 1 lžička, římský kmín 1 lžička, sůl dle chuti, pepř špetka, sušené meruňky hrt, cibule 2 ks, javorový sirup 2 lžíce, balzamikový ocet 1 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti, chilli vločky dle chuti, burgerové bulky 4 ks, polníček 4 hrsti, majonéza 4 lžíe

Příprava

Burger nemusí být vždy jen s masem. Proč jednou nezkusit něco jiného, něco trošku orientálního?

Přes noc namočíme cizrnu a uvaříme doměkka. Do mixéru vložíme uvařenou cizrnu, nakrájenou cibuli, česnek a petržel, vše společně rozmixujeme. Cizrnovou hmotu ochutíme solí, pepřem a umletým koriandrem a římským kmínem. Z hmoty vytvarujeme placky (můžeme tvarovat i kuličky a podávat je s bramborovou kaší) a opatrně je osmažíme do zlata. 
Na reliš pomalu restujeme nakrájenou cibuli až do zlatohněda. Přidáme nakrájené meruňky, javorový sirup, ocet, podle chuti sůl, pepř a chilli vločky.
Na opečenou spodní půlku bulky potřeme lžící majonézy, na ní dáme reliš, falafel a hrst polníčku. Přiklopíme horní půlkou.

2016-02-22 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptvegetariánský recept
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI