Ingredience: | |||||
suchá cizrna | 1 hrnek | cibule | 1 ks | česnek | 2 stroužky |
nasekaná petrželka | 2 lžíce | koriandrová semínka | 1 lžička | římský kmín | 1 lžička |
sůl | dle chuti | pepř | špetka | sušené meruňky | hrt |
cibule | 2 ks | javorový sirup | 2 lžíce | balzamikový ocet | 1 lžíce |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | chilli vločky | dle chuti |
burgerové bulky | 4 ks | polníček | 4 hrsti | majonéza | 4 lžíe |
Burger nemusí být vždy jen s masem. Proč jednou nezkusit něco jiného, něco trošku orientálního?
Přes noc namočíme cizrnu a uvaříme doměkka. Do mixéru vložíme uvařenou cizrnu, nakrájenou cibuli, česnek a petržel, vše společně rozmixujeme. Cizrnovou hmotu ochutíme solí, pepřem a umletým koriandrem a římským kmínem. Z hmoty vytvarujeme placky (můžeme tvarovat i kuličky a podávat je s bramborovou kaší) a opatrně je osmažíme do zlata.
Na reliš pomalu restujeme nakrájenou cibuli až do zlatohněda. Přidáme nakrájené meruňky, javorový sirup, ocet, podle chuti sůl, pepř a chilli vločky.
Na opečenou spodní půlku bulky potřeme lžící majonézy, na ní dáme reliš, falafel a hrst polníčku. Přiklopíme horní půlkou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI