Kuře piri-piri a kořeněná rýže zpět

Ingredience:
kuřecí stehna rozdělená na horní a dolní4 ksmarináda piri-piri dle chutiuvařená rýže dle potřeby
červená paprika1 ksjarní cibulka3 ksuzená mletá paprika1 lžíce
sůl dle chutiolej dle potřeby
kuřecí stehna rozdělená na horní a dolní 4 ks, marináda piri-piri dle chuti, uvařená rýže dle potřeby, červená paprika 1 ks, jarní cibulka 3 ks, uzená mletá paprika 1 lžíce, sůl dle chuti, olej dle potřeby

Příprava

Milovníci pálivějších jídel, radujte se! Příprava je rychlá a jednoduchá, výsledek stojí za to! Máme rádi jen tu samotnou rýži, ale maso je maso.

Do ledničky dáme minimálně na 30 minut odpočívat maso, do každého kousku jsme udělali několik zářezů a potřeli jsme je marinádou piri-piri. Troubu rozehřejeme na 200°C a naložené maso pečeme 30 minut, poté na dalších 15 minut zvýšíme teplotu na 220°C.
V pánvi opečeme na oleji nakrájenou papriku a bílou část jarní cibulky. Přidáme protlak a uzenou papriku, vmícháme rýži, která se ráda přichytává, proto stále odškrabujeme ode dna. Všechna rýže se má obalit. Podle chuti osolíme, na rýži položíme kuřecí porce a posypeme nakrájenou zelenou jarní cibulkou.

2016-02-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI