Ingredience: | |||||
kuřecí stehna rozdělená na horní a dolní | 4 ks | marináda piri-piri | dle chuti | uvařená rýže | dle potřeby |
červená paprika | 1 ks | jarní cibulka | 3 ks | uzená mletá paprika | 1 lžíce |
sůl | dle chuti | olej | dle potřeby |
Milovníci pálivějších jídel, radujte se! Příprava je rychlá a jednoduchá, výsledek stojí za to! Máme rádi jen tu samotnou rýži, ale maso je maso.
Do ledničky dáme minimálně na 30 minut odpočívat maso, do každého kousku jsme udělali několik zářezů a potřeli jsme je marinádou piri-piri. Troubu rozehřejeme na 200°C a naložené maso pečeme 30 minut, poté na dalších 15 minut zvýšíme teplotu na 220°C.
V pánvi opečeme na oleji nakrájenou papriku a bílou část jarní cibulky. Přidáme protlak a uzenou papriku, vmícháme rýži, která se ráda přichytává, proto stále odškrabujeme ode dna. Všechna rýže se má obalit. Podle chuti osolíme, na rýži položíme kuřecí porce a posypeme nakrájenou zelenou jarní cibulkou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI