Slaninový džem a rukolové pesto zpět

Ingredience:
slanina nakrájená na kostky680 gvelká cibule1 ksčesnek3 stroužky
hnědý cukr80 gkmín1/2 lžičkypepř1/2 lžičky
silná káva180 mljablečný ocet120 mljavorový sirup60 ml
Rukolové pesto:
rukola dle potřebyolivový olej dle potřebyčerstvá chilli paprička dle chuti
slanina nakrájená na kostky 680 g, velká cibule 1 ks, česnek 3 stroužky, hnědý cukr 80 g, kmín 1/2 lžičky, pepř 1/2 lžičky, silná káva 180 ml, jablečný ocet 120 ml, javorový sirup 60 ml, rukola dle potřeby, olivový olej dle potřeby, čerstvá chilli paprička dle chuti

Příprava

Slaninový džem s rukolovým pestem na topinkách z domácího chleba. Omlouvám se těm, které to znáte, ale pro mě je to jak kdybych objevila Ameriku!!!! Je to skvělé!!!

V hrnci dozlatova opečeme slaninu. Necháme ji vykapat a v hrnci necháme lžíci výpeku, na kterém zpěníme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme cukr, kmín, pepř, kávu, ocet, sirup a směs přivedeme k varu. Vložíme zpět slaninu a vše zvolna vaříme zhruba 2 hodiny. Hotovou, ještě horkou směs rozmixujeme do jemnější konzistence. Podáváme na čerstvém opečeném chlebu s rukolovým pestem.
Na pesto rozmixujeme rukolu s troškou olivového oleje, přidáme nasekanou chilli papričku.

2016-01-22 Předkrmy

Poznámka

Neměla jsem slaninu, tak jsem použila uzený bok.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI