Dýňové bábovičky zpět

Ingredience:
hladká špaldová mouka200 gtřtinový cukr200 gzměklé máslo150 g
dýňová semínka100 gbílý jogurt100 gdýňový olej100 ml
vejce3 ksprášek do pečiva2 lžičkyskořice1 lžička
strouhaná citronová kůra dle chutisůl špetka
hladká špaldová mouka 200 g, třtinový cukr 200 g, změklé máslo 150 g, dýňová semínka 100 g, bílý jogurt 100 g, dýňový olej 100 ml, vejce 3 ks, prášek do pečiva 2 lžičky, skořice 1 lžička, strouhaná citronová kůra dle chuti, sůl špetka

Příprava

To, že se s dýní dá kouzlit naslano i nasladko, všichni víme. Ale proč nezkusit použít při pečení i jiné poklady, které nám rostlina s těmi známými plody nabízí? Dýňová semínka a dýňový olej dodají těstu skvělou chuť, velmi jemnou, zvláštní, která vás donutí jíst a jíst a jíst, až nezbyde ani drobeček...aneb vyzkoušejte dobrotu našich jižních sousedů ze Štýrska.

V míse prošleháme cukr, žloutky, jogurt a máslo. Do vzniklého krému zašleháme dýňový olej.
V jiné míse promícháme umletá semínka s moukou, solí, práškem do pečiva, skořicí a citronovou kůrou.
Obě směsi spojíme v těsto, do kterého ve dvou fázích jemně vmícháme sníh vyšlehaný z bílků. 
Těsto vlijeme do formiček a při 180°C pečeme zhruba 20 minut.

2016-05-24 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI