Karibský skořicový koláč zpět

Na těsto:
hladká mouka250 gcukr moučka70 gnasekané chladné máslo150 g
vejce1 ks
Náplň:
banán1 kssmetana ke šlehání200 mlcelé skořice2 ks
kokos50 gvejce3 kscukr125 g
skořice mletá3 malé lžičkymleté mandle200 grum1 lžíce
hladká mouka 250 g, cukr moučka 70 g, nasekané chladné máslo 150 g, vejce 1 ks, banán 1 ks, smetana ke šlehání 200 ml, celé skořice 2 ks, kokos 50 g, vejce 3 ks, cukr 125 g, skořice mletá 3 malé lžičky, mleté mandle 200 g, rum 1 lžíce

Příprava

Jmenuje se a chutná tak trošku exoticky, ale potřebujete na něj jen to, co máte určitě doma. Místo mandlí můžete použít i jiné ořechy nebo jejich směsi. Každopádně tento voňavý koláč se mezi Vašimi oblíbenými moučníky zabydlí.

Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které vymačkáme do vymazané a vysypané formy (i na boky) a dáme chladit do lednice.
Na plátky nakrájený banán a celou skořici přivedeme se smetanou k varu, přiklopíme, odstavíme a necháme 15 minut prolnout vůně a chutě. Vyndáme skořici a banány ve smetaně rozmixujeme. Vyšleháme vejce, cukr, mletou skořici, přidáme mandle, rum, opražený kokos a banánovou směs.
Hmotu vylejeme do formy na těsto, uhladíme a dáme péct při 175°C na zhruba 35 minut. Hotový vychladlý koláč poprášíme moučkovým cukrem.

2015-09-30 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI