Banánový chlebíček zpět

Ingredience:
velké zralé banány5 ksvejce3 ksoříškový olej55 ml (cca 6 lžic)
hladká špaldová mouka400 gjedlá soda3 lžičkymletá skořice1 lžíce
vanilkový extrakt1 lžícevoda180 ml
velké zralé banány 5 ks, vejce 3 ks, oříškový olej 55 ml (cca 6 lžic), hladká špaldová mouka 400 g, jedlá soda 3 lžičky, mletá skořice 1 lžíce, vanilkový extrakt 1 lžíce, voda 180 ml

Příprava

Konečně!!! Nedokážu Vám asi úplně popsat mojí radost a pocit zadostiučinění z toho, že se mi konečně povedl ten slavný banana bread. Možná si říkáte, co je na tom tak zvláštního a extra, a možná máte pravdu, ale já jsem na sebe fakt pyšná. Všechny moje dosavadní pokusy o banánový chlebíček nedopadly sice nijak katastrofálně a chuťově byl vždy dobrý. Problém byla jeho strukturu a konzistence těsta. Většinou jsem z formy nevyklopila chlebíček, ale spíše banánovou placku. Tahle hutná, mnohdy lepivá hmota sice chutnala skvěle a sladce, ale do toho úžasně nadýchaného „banana bread“ ze všech insta fotek to mělo sakra daleko.  Byla to výzva, kterou dnešní dnem považuju za pokořenou!

Pokud milujete nadýchané, ale zároveň krásně vláčné buchty a koláče, je tohle recept přesně pro Vás a rozhodně byste ho měli vyzkoušet. Základem jsou opravdu hodně zralé banány, které chlebíček osladí a není tak potřeba už ničím doslazovat. A s použitím špaldové mouky máte záruku skvělé a opravdu zdravé dobroty, která uspokojí i ty nejmlsnější strávníky.

Není to sice moc pravděpodobné (protože ho stejně dřív sníte), ale chléb vydrží krásně vláčný až čtyři dny. Stačí ho mít zabalený do čisté bavlněné utěrky. Naprosto skvělý je namazaný pořádnou vrstvou ořechového másla nebo domácí nutelou (recept si připomeňte zde).

Banány oloupeme a v mixeru je důkladně rozmixujeme. Pokud nechcete špinit mixér, můžete banány jenom pořádně rozmačkat vidličkou. Pokud použijete opravdu zralé banány (jsou opravdu nutné) půjde to hladce. Rozmixované nebo rozmačkané banány dáme do mísy, přidáme vejce, olej a vanilkový extrakt a vše důkladně vyšleháme. Do směsi přilijeme vodu a opět prošleháme. Na závěr přisypeme do mísy špaldovou mouku, jedlou sodu a skořici a metlou vymícháme hladké těsto.

Hotové těsto nalijeme do formy vymazané troškou oleje nebo vyložené pečícím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 175 stupňů. Pečeme přibližně 40 minut. Po upečení necháme pořádně vychladnout na mřížce.

2016-11-16 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI