Banánový dort zpět

Korpus:
žloutky3 kscukr100 gkako30 g
voda4 lžíceplohrubá mmouka70 gprášek do pečiva1 balíček
bílky - ušlehat sníh3 ks
Tmavý krém:
máslo30 ghladká mouka30 gmléko1 hrnek
máslo140 gcukr100 gkkao40 g
vejce dle velikosti1 - 2 ks
Banánový krém:
banánový pudinkový prášek1 balíčekmléko300 mlcukr4 lžíce
změklé máslo2 lžícezakysaná smetana1 kelímek33% smetana250 ml
ztužovač šlehačky1 balíček
žloutky 3 ks, cukr 100 g, kako 30 g, voda 4 lžíce, plohrubá mmouka 70 g, prášek do pečiva 1 balíček, bílky - ušlehat sníh 3 ks, máslo 30 g, hladká mouka 30 g, mléko 1 hrnek, máslo 140 g, cukr 100 g, kkao 40 g, vejce dle velikosti 1 - 2 ks, banánový pudinkový prášek 1 balíček, mléko 300 ml, cukr 4 lžíce, změklé máslo 2 lžíce, zakysaná smetana 1 kelímek, 33% smetana 250 ml, ztužovač šlehačky 1 balíček

Příprava

Banány jsou nyní u nás doma "IN", děti si je oblíbily, takže i přání malé Vendulky bylo jasné: "Mamí, uděláme banánový dortík prosím?". A tak vznikl banánový dortík, který je opravdu famózní.

Korpus:

Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme vodu, sypké suroviny (mouku, kakao a prášek do pečiva si předem smícháme v misce) a pak ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané dortové formy, pečeme na 180°C (čas neuvádím, je potřeba zkusit špejlí, zda je těsto upečené).

Tmavý krém:

Z másla a mouky vytvoříme jíšku, pak přidáme mléko a uvaříme kaši, kterou necháme vychladnout. Máslo, cukr, kakao a vejce ušleháme, přidáme vychladlou kaši a máme hotový krém.

Banánový krém:

Z mléka, 2 lžic cukru a pudingového prášku uvaříme hustý puding. Na horký puding dát potravinářkou fólii a takto dát chladit. Díky tomu budeme mít puding bez škraloupu. Nyní si ušleháme 1 smetanu s 1 ztužovačem. Vedle si vyšleháme 2 lžíce másla a 2 lžícemi cukru, poté přidáme zakysanou smetanu a vychladlý puding. Nakonec přimícháme ušlehanou šlehačku.

Dort a jeho příprava:
Korpus 1x prořízneme. Spodní část korpusu natřeme tenkou vrstvou tmavého krému. Poté vyskládáme na tenké plátky nakrájený banán a celé potřeme banánovým krémem. Pak přiklopíme druhou částí korpusu. Celý dort pomažeme banánovým krémem a ozdobíme tmavým krémem. Nakonec nakrájíme banány a ozdobíme na povrchu dortu. Pokud nemáme dort k okamžitému použití, tak je nutné banány potřít průhlednou želatinou (uvařit 1ks Dr. Oetker Dort-želé čiré, 200 ml vody a 3 lžíce cukru).

2016-01-26 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI