Banánový dort

zpět
Banánový dort
Korpus:
žloutky3 kscukr100 gkako30 g
voda4 lžíceplohrubá mmouka70 gprášek do pečiva1 balíček
bílky - ušlehat sníh3 ks
Tmavý krém:
máslo30 ghladká mouka30 gmléko1 hrnek
máslo140 gcukr100 gkkao40 g
vejce dle velikosti1 - 2 ks
Banánový krém:
banánový pudinkový prášek1 balíčekmléko300 mlcukr4 lžíce
změklé máslo2 lžícezakysaná smetana1 kelímek33% smetana250 ml
ztužovač šlehačky1 balíček
žloutky 3 ks, cukr 100 g, kako 30 g, voda 4 lžíce, plohrubá mmouka 70 g, prášek do pečiva 1 balíček, bílky - ušlehat sníh 3 ks, máslo 30 g, hladká mouka 30 g, mléko 1 hrnek, máslo 140 g, cukr 100 g, kkao 40 g, vejce dle velikosti 1 - 2 ks, banánový pudinkový prášek 1 balíček, mléko 300 ml, cukr 4 lžíce, změklé máslo 2 lžíce, zakysaná smetana 1 kelímek, 33% smetana 250 ml, ztužovač šlehačky 1 balíček

Příprava

Banány jsou nyní u nás doma "IN", děti si je oblíbily, takže i přání malé Vendulky bylo jasné: "Mamí, uděláme banánový dortík prosím?". A tak vznikl banánový dortík, který je opravdu famózní.

Korpus:

Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme vodu, sypké suroviny (mouku, kakao a prášek do pečiva si předem smícháme v misce) a pak ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané dortové formy, pečeme na 180°C (čas neuvádím, je potřeba zkusit špejlí, zda je těsto upečené).

Tmavý krém:

Z másla a mouky vytvoříme jíšku, pak přidáme mléko a uvaříme kaši, kterou necháme vychladnout. Máslo, cukr, kakao a vejce ušleháme, přidáme vychladlou kaši a máme hotový krém.

Banánový krém:

Z mléka, 2 lžic cukru a pudingového prášku uvaříme hustý puding. Na horký puding dát potravinářkou fólii a takto dát chladit. Díky tomu budeme mít puding bez škraloupu. Nyní si ušleháme 1 smetanu s 1 ztužovačem. Vedle si vyšleháme 2 lžíce másla a 2 lžícemi cukru, poté přidáme zakysanou smetanu a vychladlý puding. Nakonec přimícháme ušlehanou šlehačku.

Dort a jeho příprava:
Korpus 1x prořízneme. Spodní část korpusu natřeme tenkou vrstvou tmavého krému. Poté vyskládáme na tenké plátky nakrájený banán a celé potřeme banánovým krémem. Pak přiklopíme druhou částí korpusu. Celý dort pomažeme banánovým krémem a ozdobíme tmavým krémem. Nakonec nakrájíme banány a ozdobíme na povrchu dortu. Pokud nemáme dort k okamžitému použití, tak je nutné banány potřít průhlednou želatinou (uvařit 1ks Dr. Oetker Dort-želé čiré, 200 ml vody a 3 lžíce cukru).

2016-01-26 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI