Batátový čoko dort zpět

Ingredience:
batáty750 gkokosový olej4 vrchovaté lžícekakao5 lžic
vanilkový exktrakt1 lžíceprášek do pečiva bez fosfátů1 lžícerýžový sirup1 lžíce
datlový sirup3 lžícekakaové boby1 lžíce
Krém:
zralé avokádo1 kskakao3 lžícestévie15 kapek
datlový sirup1 lžičkavanilkový extrakt1 lžičkamandlové máslo1 pořádná lžíce
Na ozdobení dortu:
sušená moruše dle potřebykakaové boby dle potřeby
batáty 750 g, kokosový olej 4 vrchovaté lžíce, kakao 5 lžic, vanilkový exktrakt 1 lžíce, prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžíce, rýžový sirup 1 lžíce, datlový sirup 3 lžíce, kakaové boby 1 lžíce, zralé avokádo 1 ks, kakao 3 lžíce, stévie 15 kapek, datlový sirup 1 lžička, vanilkový extrakt 1 lžička, mandlové máslo 1 pořádná lžíce, sušená moruše dle potřeby, kakaové boby dle potřeby

Příprava

Chcete překvapit svou drahou polovičku hříšným dezertem?! Pak Vám zaručuji, že tento čokoládový dort je tou správnou volbou a nikdo nepozná, že je připraven bez mouky a cukru!!! Jeho lanýžová krémová textura se pomalu rozplývá na jazyku a intenzivní chuť kakaa rozpoutá symfonii vašich chuťových pohárků. Vezměte si lžičku, zavřete oči a na ten malý okamžik se přeneste do čokoládového ráje.

Batáty oloupeme, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit, dokud nejsou zcela měkké. Uvařené batáty slijeme a necháme částečně chladnout. Poté je rozmixujeme na hladký krém, do kterého postupně zašleháme rozehřátý kokosový olej, kakao smíchané s práškem do pečiva a ostatní ingredience. Vznikne nám poměrně husté těsto, ale to je v pořádku...docílíme tím úžasné lanýžové konzistence dortu. Těsto přemístíme pomocí stěrky do dortové formy vyložené pečícím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 175 stupňů. Na dno trouby umístíme nádobu s vodou, abychom zabránili vysušení těsta. Pečeme cca 1 hodinu.
Zatímco se peče dort, připravíme si velice jednoduše krém. Tyčovým mixerem rozmixujeme všechny ingredience, měl by vzniknout krém s dokonalou sametovou texturou a lahodnou čokoládovou chutí! 
Po upečení dort necháme zcela vychladnout, povrch nedbale pomažeme krémem a ozdobíme sušenou moruší a sekanými kakaovými boby.

2016-02-15 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI