Bazalkovo-malinové potěšení zpět

Ingredience:
maliny250 gbazalka20 velkých lístkůcukr krupice5 lžic
mascarpone125 gsmetana ke šlehání200 mlčokoládové tyčinky na ozdobení
maliny 250 g, bazalka 20 velkých lístků, cukr krupice 5 lžic, mascarpone 125 g, smetana ke šlehání 200 ml, čokoládové tyčinky na ozdobení

Příprava

Bazalka na sladko? Žádný problém, v kombinaci s malinami luxusní záležitost.

V hmoždíři rozmělníme cukr s bazalkovými listy. Pokud nemáme hmoždíř, vystačíme si s miskou a naběračkou. Nemixujeme, bazalka ztratí barvu.

V misce promícháme mascarpone se smetanou a dvěmi lžícemi bazalkového cukru. Vyšleháme do hladkého, jemného krému.

Necháme si několik malin na dozdobení, ostatní rozmixujeme.

Na dno pohárů rozdělíme rozmixované maliny. Posypeme bazalkovým cukrem (trochu si necháme na dozdobení). Pak navrstvíme mascarponový krém a dozdobíme celými malinami, bazalkovým cukrem a čokoládovou tyčinkou.

Můžeme hned podávat.

2015-06-25 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI