Korpus: | |||||
hořká čokoláda (nejlépe 70%) | 120 g | máslo | 60 g | vejce | 2 ks |
cukr (60g kokosového + 120g třtinového) | 180 g | vanilkový extrakt | pár kapek | mandlová mouka | 30 g |
kvalitní kakao | 10 g | himalájská sůl | špetka | ||
Krém: | |||||
mléčná čokoláda | 100 g | smetana ke šlehání | 100 ml | Grand Marnier | 2 lžíce |
Na ozdobu: | |||||
lyofilizované maliny | dle chuti | plátkové mandle | dle chuti | čokoládové hobliny | dle chuti |
Brownies jsou naprosto jedinečná záležitost. Když jsou k tomu ještě bezlepkové, o to je moje radost z tohoto receptu ještě větší. Na zdobení můžete použít naprosto cokoli. Já k čokoládovým dezertům ráda páruji maliny, protože jejich kyselost se krásně snoubí s chutí sladké čokolády.
1. Ve vodní lázni si rozpustíme hořkou čokoládu s máslem. Mezitím si v robotu vyšleháme vejce s cukrem, špetkou soli a vanilkovým extraktem. Čokoládovou směs necháme trochu zchladnout a poté přimícháme do vyšlehaných vajec. Nakonec zlehka zamícháme s mandlovou moukou a přesetým kakaem.
2. Dortovou formu o velikosti 18 cm si vymažeme máslem a dno vyložíme pečícím papírem (boky formy můžeme ještě vysypat mandlovou moukou). Těsto nalijeme do dortové formy. Pečeme na 180 stupňů 30 - 40 minut.
3. Než se nám dort upeče, připravíme si krém. Ve vodní lázni si rozpustíme mléčnou čokoládu, Grand Marnier a smetanu ke šlehání. Při rozpouštění stále mícháme, krásně se nám obě suroviny spojí a vytvoří hladký krém.
4. Na vychladlý korpus natřeme krém a dort ozdobíme nadrcenými lyofilizovanými malinami (některé můžeme použít celé), plátkovými mandlemi a čokoládovými hoblinkami.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI