Bezlepkové čokoládové brownies zpět

Korpus:
hořká čokoláda (nejlépe 70%)120 gmáslo60 gvejce2 ks
cukr (60g kokosového + 120g třtinového)180 gvanilkový extrakt pár kapekmandlová mouka30 g
kvalitní kakao10 ghimalájská sůl špetka
Krém:
mléčná čokoláda100 gsmetana ke šlehání100 mlGrand Marnier2 lžíce
Na ozdobu:
lyofilizované maliny dle chutiplátkové mandle dle chutičokoládové hobliny dle chuti
hořká čokoláda (nejlépe 70%) 120 g, máslo 60 g, vejce 2 ks, cukr (60g kokosového + 120g třtinového) 180 g, vanilkový extrakt pár kapek, mandlová mouka 30 g, kvalitní kakao 10 g, himalájská sůl špetka, mléčná čokoláda 100 g, smetana ke šlehání 100 ml, Grand Marnier 2 lžíce, lyofilizované maliny dle chuti, plátkové mandle dle chuti, čokoládové hobliny dle chuti

Příprava

Brownies jsou naprosto jedinečná záležitost. Když jsou k tomu ještě bezlepkové, o to je moje radost z tohoto receptu ještě větší. Na zdobení můžete použít naprosto cokoli. Já k čokoládovým dezertům ráda páruji maliny, protože jejich kyselost se krásně snoubí s chutí sladké čokolády.

1. Ve vodní lázni si rozpustíme hořkou čokoládu s máslem. Mezitím si v robotu vyšleháme vejce s cukrem, špetkou soli a vanilkovým extraktem. Čokoládovou směs necháme trochu zchladnout a poté přimícháme do vyšlehaných vajec. Nakonec zlehka zamícháme s mandlovou moukou a přesetým kakaem.

2. Dortovou formu o velikosti 18 cm si vymažeme máslem a dno vyložíme pečícím papírem (boky formy můžeme ještě vysypat mandlovou moukou). Těsto nalijeme do dortové formy. Pečeme na 180 stupňů 30 - 40 minut.

3. Než se nám dort upeče, připravíme si krém. Ve vodní lázni si rozpustíme mléčnou čokoládu, Grand Marnier a smetanu ke šlehání. Při rozpouštění stále mícháme, krásně se nám obě suroviny spojí a vytvoří hladký krém.

4. Na vychladlý korpus natřeme krém a dort ozdobíme nadrcenými lyofilizovanými malinami (některé můžeme použít celé), plátkovými mandlemi a čokoládovými hoblinkami.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2017-06-06 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI